Meteorologii Accuweather anunță un februarie 2024 istoric în România. Temperaturi și fenomene anormale în București și în restul marilor orașe

eduard

Meteorologii Accuweather anunță un februarie 2024 istoric în România. Sunt prognozate temperaturi și fenomene anormale în București și în restul marilor orașe.

Conform prognozei meteo făcute de meteorologii Accuweather, în luna februarie 2024 aproape că nu avem deloc parte de zăpadă.

Dacă, în ultimii ani, a nins mai mereu în luna februarie, ei bine, se pare că în 2024, zăpada va lipsi.

Potrivit prognozei pentru București, va ninge doar pe 29 februarie, dar și atunci va fi atât de cald încât fulgii de nea se vor intercala printre picături de ploaie.

Așa cum arată datele Accuweather, în luna februarie, România va avea parte de soare, temperaturi ridicate, mult peste media perioadei, iar precipitațiile sunt aproape inexistente.

Când vine primăvara în România? Prognoza meteo până la finalul lunii februarie

Temperaturile se vor situa uşor peste cele obişnuite în această perioadă în următoarele două săptămâni, în cea mai mare parte a ţării, în timp ce, în a doua jumătate a lui februarie, temperaturile se vor situa în jurul valorilor obişnuite, conform prognozei anunţate vineri de meteorologi.

Săptămâna 29.01.2024 – 05.02.2024
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă uşor mai accentuată în regiunile extracarpatice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în zona Munţilor Apuseni şi în jumătatea nordică a Carpaţilor Orientali, dar şi deficitar în regiunile extracarptice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 05.02.2024 – 12.02.2024
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile extracarptice şi local în cele vestice, nord-vestice şi centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale, dar mai ales în zonele montane aferente, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 12.02.2024 – 19.02.2024
Temperatura medie a aerului va avea valori în jurul celor specifice pentru acest interval, posibil uşor mai coborâte în zonele montane, dar şi uşor mai ridicate în regiunile extracarpatice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice şi centrale, dar mai ales în zonele montane aferente, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 19.02.2024 – 26.02.2024
Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii, estimate pentru acest interval, vor avea o tendinţă uşor excedentară în cea mai mare parte a ţării.

Alte recomandări pentru tine

Lasă un comentariu