Zăpadă din belşug în România. Când va ninge ca în poveşti, anunţ de ultimă oră de la ANM

eduard

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au anunțat cum va fi vremea în luna noiembrie 2023. Tendința va fi de umiditate excesivă. Precipitațiile vor lua și forma fulgilor de zăpadă, potrivit specialiștilor. Când va ninge ca-n povești în țară. Cum va arăta iarna 2023-2024.

Cum va fi vremea în noiembrie 2023
În primele două săptămâni din noiembrie 2023, temperaturile ce vor fi înregistrate vor fi cu mult peste cele normale, a anunțat meteorologul Simona Căpşună. Vremea se va menține caldă, cel puțin pentru primul interval al acestei perioade, însă se vor manifesta și multe precipitații.

Noiembrie 2023 va fi o lună cu multe precipitații, unele dintre ele deja active. În fiecare săptămână vor marca mai multe teritorii din țară, spun meteorologii. Tendința generală va fi de exces de umiditate.

Anunțul meteorologilor de la ANM
„Pentru zilele următoare se preconizează în continuare vreme anormal de caldă. Joi va fi o mică scădere, undeva spre 19 grade Celsius, în condițiile în care traversează ploile țara, după care temperaturile vor fi foarte ridicate. Așa vom continua aproape întreaga lună”, a spus meteorologul Simona Căpşună, la Observator.

Se anunță ninsori abundente și ger
Precipitațiile vor lua și forma fulgilor de zăpadă, spun meteorologii, însă nu în luna noiembrie. Prima zăpadă din sezonul rece 2023-2024 va avea loc abia după ultima lună din anul curent, preconizează ANM. Situația va fi favorabilă din punct de vedere agricol, având în vedere că solurile au fost secetoase.

Pentru iarna 2023-2024 se anunță ninsori abundente și temperaturi atingând valori negative, de ger, potrivit directorului ANM Florinela Georgescu. Dacă în ianuarie 2024 va avea loc abia prima zăpadă, luna februarie 2024 va fi marcată de cantități foarte mari de ninsoare.

Când se va reîncălzi vremea în țară
Tot în luna februarie 2024 va începe și majorarea temperaturilor din țară. Nu doar în Româna se va manifesta acest fenomen, ci în întreaga Europă. În regiunile extracarpatice, partea de est, partea de sud a țării vor fi raportate primele încălziri, cel mai probabil.

Totuși, iarna 2023-2024 va fi marcată de episoade de vreme severă, viscole, ger și posibil cantități importante de ninsoare, ce se vor depune în straturi consistente, potrivit prognozei meteorologice actualizată de reprezentanții ANM și prezentată în conferința Focus Energetic.

Alte recomandări pentru tine

Lasă un comentariu