Lista de ingrediente:
2 căței de usturoi
3 vinete
2 linguri suc de lămâie
4 linguri sos picant
2 linguri ulei verdeață
sare
Iată și pașii de urmat pentru preparare:
Începem prin a tăia vinetele în felii subțiri, pe care le vom așeza într-un vas cu apă sărată. Această etapă va ajuta la înlăturarea amărelii vinetelor. După aproximativ 20 de minute, le scoatem din apă și le lăsăm să se scurgă bine.
Pregătim o tigaie largă, pentru a evita arderea legumelor, și adăugăm puțin ulei, în care vom prăji feliile de vinete.
Într-un alt vas, amestecăm uleiul rămas cu sucul de lămâie și sosul picant.
Dacă nu aveți la dispoziție sos picant, acesta poate fi înlocuit cu suc de roșii combinat cu puțin piper negru și coriandru.
Amestecul obținut îl vom pune pe foc. În momentul în care începe să clocotească, adăugăm usturoiul zdrobit.
Adăugăm vinetele în sos și le lăsăm să fiarbă la foc mic pentru aproximativ 2 minute.
Când este gata, transferăm vinetele pe un platou și le decorăm cu verdeață. Acestea pot fi servite atât calde, cât și reci.