Vin zăpezile de altădată în România? Meteorologii, despre cum va fi iarna lui 2023

eduard

Vin zăpezile de altădată în România? Meteorologii, despre cum va fi iarna lui 2023. Aceștia prognozează, din păcate, că și această iarnă va fi asemănătoare cu cele din ultimii ani, atunci când a nins când nu se mai aștepta nimeni să o facă.

ANM a anunțat când se va depune strat de zăpadă consistent în această iarnă
Conform Administrației Naționale de Meteorologie, precipitaţii mai importante cantitativ s-ar putea înregistra în luna februarie, astfel încât să se depună strat de zăpadă. Asta se va întâmpla mai degrabă în zonele montane, însă sunt șanse și perioade şi perioade în care ninsorile să apară şi în zonele joase.

”Din cele trei luni de iarnă, mai degrabă în a doua parte a iernii, aşa cum s-a întâmplat şi ultimii ani, dincolo de jumătatea lunii ianuarie, în luna februarie, e posibil ca precipitaţiile să fie mai importante cantitativ şi să se depună strat de zăpadă, mai degrabă în zonele montane, dar să existe şi perioade în care acestea să apară şi în zonele joase”, a menţionat Florinela Georgescu, director ANM, la o conferinţă privind ”Provocările iernii 2023 – 2024 pentru sistemul energetic naţional”, organizată de Focus Energetic.

Începutul de iarnă aduce temperaturi mai mari decât cele normale
Potrivit expertului meteorologic, intrăm în iarnă cu temperaturi mai ridicate decât normal şi cu precipitaţii deficitare, chiar dacă în prima parte a lunii noiembrie va fi un oarecare excedent de ploi pe jumătatea de vest a teritoriului.

”Prognoza arată o anomalie pozitivă a temperaturilor în decembrie, adică puţin mai cald decât ar trebui să fie raportat la media ultimelor decenii, însă este o abatere pozitivă a temperaturilor destul de redusă, care lasă loc categoric şi posibilelor perioade cu ger. Nu este exclus ca în decembrie să avem primele episoade cu ger”, a mai precizat directorul executiv al ANM.

Ninge în februarie 2024?
În plus, meteorologul a precizat că iernile normale în România pot aduce episoade cu vreme severă, viscole, ger şi ninsoare care să se depună în strat consistent de zăpadă.

Alte recomandări pentru tine

Lasă un comentariu