Vești bune în cazul copilului de 3 ani aruncat de mama lui de la etaj, în Botoșani. Decizia de ultimă oră a medicilor

eduard

Dacă fratele lui mai mic a murit pe loc, Gabriel a supraviețuit, dar se zbate între viață și moarte, cu slabe șanse de supraviețuire. Femeia i-a aruncat pe rând pe micuți, plănuind să-și spună și ea capăt zilelor, însă autoritățile au intervenit la timp, pentru a o opri.

Medicii nu l-au deconectat încă de la aparate pe Gabriel, băiețelul din Botoșani aruncat de la etaj de mama lui
Săptămâna trecută, însă, tatăl copilului trebuia să meargă la unitatea spitalicească pentru a semna actele prin care își dădea acordul privind deconectarea de la aparate a fiului său, asta pentru că minorul intrase deja în moarte cerebrală.

În schimb, în ultimul moment, cadrele medicale au luat o decizie neașteptată, mai precis să nu-l mai deconecteze pe copil de la aparatele care îl țin în viață.

„Copilul se afla la Terapie Intensivă şi este supravegheat multidisciplinar. Starea lui este în continuare una critică ‘, a declarat dr. Solange Tamara Roșu, medic șef UPU, spitalul Sf. Maria’.

Filmul evenimentelor din Botoșani, unde o femeie și-a aruncat copiii pe geam
În data de 20 august 2023, o tânăra de 23 de ani s-a aruncat de la fereastra unui hotel din Botoșani împreună cu cei doi copii, în vârstă de doi, respectiv trei ani, apoi a amenințat că se va sinucide. Cel mic a murit, iar cel mare este a fost dus în stare critică la Spitalul Clinic „Prof. Nicolae Oblu’ din Iași.

După ce a fost salvată de pompieri, femeia a susţinut că nu a vrut să le facă nimic rău copiilor. Ea îi trimisese soţului un mesaj la finalul căruia i-a spus ‘Adio’. La faţa locului s-a deplasat un negociator, care a purtat discuţii cu femeia, aceasta fiind coborâtă în siguranţă si transportată la spital, sub supravegherea poliţiştilor, pentru investigaţii medicale.

La aflarea veștii, tatăl copiilor a intrat într-o stare de șoc și a fost îngenuncheat de durere. Acesta a dezvăluit că, în urmă cu doar câteva minute înainte de a se arunca de la balcon, soția sa i-a dat un mesaj în care scria „Adio!’. Cu toate acestea, el nu ar fi bănuit că femeia va recurge la un astfel de gest.

„Le-a pregătit până și baloane să le facem petrecerea. Sâmbătă, pe 26 august, era ziua celui mic și pe 6 septembrie ziua celui mare. Și au rămas baloanele sigilate. Am întrebat-o ce are, nu a vrut să spună. După, la ora 23:30, mi-a dat un mesaj în care mi-a spus ce mi-a spus și la urmă a scris un „adio’, dar nu am bănuit niciodată că o să facă asemenea gest’, a declarat tatăl copiilor.

Femeia a fost internată la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Botoşani, apoi a primit un mandat de arestare pentru 30 de zile sub acuzaţia de violenţă în familie sub forma de omor şi violenţă în familie sub forma de tentativă de omor.

Lasă un comentariu