Vasile Dâncu: Pregătim o nouă generaţie de intelectuali de stânga

0

Întrebat ce presupune ruperea de trecut dorită de conducerea PSD după Congres, Vasile Dâncu a explicat că este vorba de foştii lideri „prea autocratici”.

„Este vorba de o rupere de ceea ce a fost greşit în trecut, de ceea ce a fost rău, să spunem aşa. În primul rând, este vorba de un anumit tip de conducere, mult prea autocratică şi cu foarte multe inconsecvenţe atât de natură ideologică, a poziţiei politice. În al doilea rând, este vorba de o mai mare stabilitate a proiectelor şi a oamenilor şi de un alt mod de a-i selecţiona pe cei pe care-i promovăm în spaţiul politic, în spaţiul public”, a explicat acesta, citat de RFI.

După ce jurnaliştii au insistat să explice cum se poate rupe PSD de trecut dacă la vârful patidului încă fac parte oameni din vechea gardă, Vasile Dâncu a precizat că resursa umană nu se poate schimba peste noapte.

„Tocmai aceasta vrem, în condiţiile Consiliului Naţional, în cadrul pe care ni-l va oferi Consiliul Naţional, vom încerca să reconstruim resursa umană, să aducem, să pregătim o nouă generaţie de intelectuali de stânga, să pregătim pe cei care vor ajunge în structurile administrative, dar în acest moment, eu cred că acest lucru se poate, atâta timp cât schimbăm cadrul în care funcţionează oamenii, schimbăm proiectul şi cred că oamenii pot să se adapteze, pentru că în această situaţie era vorba de câţiva oameni, foarte puţini, care au condus şi care în acest moment nu mai sunt în vârf”, a mai afirmat social-democratul.

Întrebat de ce ar vrea intelectualii de stânga să adere la un PSD în conducerea căruia se află oameni din vechea gardă, ca Lia Olguţa Vasilescu, Titus Corlăţean şi Claudiu Manda, Vasile Dîncu a replicat: ”Sunt oameni din vechea gardă, dar care luaţi individual, fiecare a făcut ceva şi care în interior, dar şi în afară au fost votaţi de foarte multe ori şi au fanii lor. Sigur că dacă intelectualii nu se regăsesc în aceşti oameni, poate se regăsesc în alţii care sunt acum la vârf. Să nu uităm că a revenit la vârful partidului Sorin Grindeanu, care în acel moment a fost executat, ca să folosesc un termen un pic cam militar şi am revenit eu şi alţi oameni care suntem noi în această perioadă, chiar dacă am mai făcut politică în cadrul PSD-ului mai demult”.