Unul dintre cei mai bine plătiți lideri din lume primește salariul numerar și are „stive” acasă

0

Şefa executivului din Hong Kong, Carrie Lam, a declarat că are ″stive de numerar″⁣ acasă, neavând niciun cont bancar de când Statele Unite i-au impus sancţiuni, relatează Agerpres.

Carrie Lam este vizată, alături de alţi 14 înalţi oficiali, de sancţiuni americane după decizia Beijingului de a impune la sfârşitul lunii iunie o nouă lege strictă de securitate naţională pe teritoriul semi-autonom al Hong Kong-ului.

Decizia Washingtonului a îngheţat activele americane ale celor 15 lideri şi incriminează orice tranzacţie financiară în Statele Unite.

Într-un interviu acordat canalului de televiziune local HKIBC, difuzat vineri seară, lidera a declarat că ″foloseşte numerar în fiecare zi pentru tot felul de lucruri″⁣.
″În faţa dumneavoastră se află şefa executivului din Hong Kong care nu are un cont bancar”, a declarat Carrie Lam pentru HKIBC.

″Am stive de bani acasă, guvernul îmi plăteşte salariul în numerar″⁣, a spus ea, adăugând că este ″⁣foarte onorabil″⁣ să fie ″⁣sancţionată în mod nejustificat″⁣ de către guvernul SUA.

Câştigând 5,21 milioane de dolari din Hong Kong (672.000 de dolari americani) pe an, Carrie Lam se numără printre cei mai bine plătiţi lideri din lume.