Unește degetul inelar cu degetul mare și așteaptă câteva secunde și vei simți asta:

eduard

Această tehnică ciudată este practicată de o mulțime de oameni din toată lumea. Motivul este incredibil. Se pare că această tehnică specială de unire a degetului inelar cu degetul mare te transpune într-o stare de perfectă relaxare și pace.

Știai că poți să ajungi la armonie și la pace totală folosindu-ți doar mâinile? Poziția mâinilor sau a ”mudrelor” este o practică foarte des întâlnită în yoga și este recunoscută ca fiind o practică care ”aduce fericire”.

Explicația pentru această tehnică ciudată este faptul că buricele degetelor conțin mulți nervi și aceștia, o dată presați într-un anumit mod, ne ajută să ne

conectăm canalele interioare și ajută la circulația energiei prin întreg corpul. Partea bună în cazul acestui exercițiu este faptul că poate fi făcut oriunde și în orice moment al zilei. Îți trebuie doar câteva minute pentru a atinge o stare de relaxare totală.

1. Mudra GYAN – pentru cunoaștere și vindecare, cum se face: Stai în poziție de lotus și ține-ți mâinile pe genunchi, apoi atinge degetul mare cu arătătorul simte-te liber să îți ții celelalte degete libere sau strânse, după cu dorești.

Beneficii: Vindecă insomnia / Ajută la menținerea sănătății celulelor creierului / Practicarea regulată a acestui exercițiu te scapă de depresie și anxietate.

2. Mudra VAYU – mudra aerului Cum se face: Adu-ți degetul arătător în palmă și ține-l acolo cu degetul mare. Pe celelalte întinde-le cât poți de mult. Beneficii: Această mudra de yoag ajută la eliminarea gazelor din organism / Reduce problemele legate de flatulență, contispație etc.

3. Mudra PRITHVI – mudra de pământ . Cum se face: În primul rând trebuie să îți atingi vârful degetului arătător cu degetul mare și să le ții cât mai întinse cu putință. Beneficii: Această mudra echilibrează semnul de pământ din corpul tău / Ajută la menținerea unei greutăți normale, îmbunătățește circulația, digestia și probelemele asociate deficienței de vitamine.

4. Mudra AGNI – mudra de foc ,cum se face: Această mudra are legătura cu elemtnul de foc din corpul tău. Apropie degetul inelar de mijlocul palmei și ține-l apăsat cu degetul mare. Pentru cele mai bune rezultate fă acest exercițiu dimineața. pe stomacul gol, mai ales dacă suferi de aciditate gastrică. Beneficii: Reduce colesterolul și nivelul de grăsimi din organism, stimulează metabolismul și sistemul imunitar.

5. Mudra JAL – mudra de apă ,cum se face: Este o metodă foarte simplă folosită și în yoga: Doar atinge degetul mic și degetul mare, fără să exerciți presiune. Beneficii: Îmbunătățește circulația sângelui ,Reduce senzația de gură uscată.

Lasă un comentariu