Unde sunt produse, de fapt, gelurile de duș Cien, pe care românii le cumpără din LIDL

eduard

Retailer-ul german Lidl a devenit un punct de referință pentru clienții din România, în ceea ce privește prețurile scăzute, dar și calitatea produselor. Printre favoritele consumatorilor se numără cosmeticele Cien, însă puțini știu de unde provin aceste produse.

Mann & Schröder Gmbh, compania care produce cosmeticele Cien, a fost înființată în 1950 și își începuse activitatea cu fabricarea chiturilor de geam, lubrifianților și a produselor de curățare. Abia în 1958, compania a introdus pe piață primul brand de produse de îngrijire personală, sub numele de Alkmene.

Ulterior, s-a orientat exclusiv către produsele de îngrijire a pielii și părului, renunțând la producția de agenți chimici de curățare. Începând cu anii ’80, Mann & Schröder Gmbh a început să producă și branduri private.

Astăzi, compania produce peste 2.000 de produse, comercializate în aproape 70 de țări din Europa și Statele Unite ale Americii, generând venituri anuale de aproximativ 140 de milioane de euro.

Lidl s-a „născut” în 1930 când Josef Schwarz a devenit partener la Südfrüchte Großhandel Lidl & Co. De-a lungul timpului s-a transformat dintr-un mic angrosist de fructe de cartier într-un gigant al supermarketurilor cu discount și piețelor angro. În timpul Celui de-al Doilea Război Mondial, compania s-a destrămat. însă afacerea a fost ulterior preluată de fiul lui Josef Schwarz, care a înființat Grupul Schwartz, care a format apoi Lidl Stiftung & Co. KG. De atunci supermarketul german a urcat foarte rapid în topul preferințelor clienților datorită prețurilor mici și a calității produselor, potrivi CanCan.

Lasă un comentariu