Un șofer de 81 de ani s-a urcat cu mașina pe un giratoriu din Sinaia

eduard

Miercuri dimineața, orașul Sinaia a fost martorul unui accident rutier neobișnuit care, în scurt timp, a captat atenția utilizatorilor de pe rețelele sociale. Autoturismul implicat, având la volan un bărbat de 81 de ani din Ploiești, a ajuns pe un sens giratoriu din centrul stațiunii într-un mod care a stârnit curiozitatea mulțimii. Povestea incidentului a fost relatată de octogenar într-un interviu cu Observatorul Prahovean.

La momentul accidentului, ceasul indica puțin înainte de 5 dimineața, la aproximativ o oră după ce bărbatul și soția sa își începuseră călătoria spre Bihor. Motivul pentru care a optat să plece atât de devreme? Dorința de a evita aglomerația tipică dimineților pe Valea Prahovei.

În drumul său, a ales să treacă prin inima orașului Sinaia, în loc să opteze pentru o rută ocolitoare. El a povestit reporterului: „Am plecat la ora 4 din Ploiești și, în mai puțin de o oră, am ajuns în Sinaia. Contrar așteptărilor, traficul pe DN1 este aglomerat chiar și la acea oră, mai ales datorită camioanelor care circulă pe sensul spre Ploiești.”

Relatând evenimentele dinaintea accidentului, șoferul a explicat că o altă mașină a început să circule foarte aproape de bordură în spatele lui, în timp ce el era poziționat central pe carosabil. Apropiindu-se de un rond de circulație, ochii i-au fost atrași de o sculptură plasată în mijlocul sensului giratoriu, pe care a perceput-o ca reprezentând un animal. Concentrat asupra mașinii din spate și a „animalului” din mijlocul rondului, s-a trezit prea aproape de sensul giratoriu pentru a putea opri la timp. Deși a încercat să frâneze, vehiculul a intrat direct pe rond.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit în urma incidentului. Un martor ocular s-a oferit să transporte autoturismul avariat la un service aproape de Ploiești. Cu toate acestea, după sosirea la service, bărbatul a fost contactat de poliția din Sinaia pentru a clarifica detaliile accidentului.

Chiar dacă incidentul a stârnit numeroase discuții, șoferul a ținut să sublinieze că, în general, este un participant atent la trafic și că nu a avut în trecut incidente majore. „Desigur, am 81 de ani, dar condusul este pentru mine o adevărată plăcere și o sursă de relaxare. Evenimentul de miercuri a fost pur și simplu o nefericire,” a concluzionat octogenarul.

Lasă un comentariu