Un polițist a găsit acest mesaj în parbrizul unei mașini

eduard

Într-o zi caldă de vară, într-un cartier lin și pitoresc, un ofițer de poliție binevoitor a descoperit un bilet lăsat sub ștergătoarele mașinii sale de patrulare. Mesajul scris pe hârtie îl făcu să zâmbească, iar curiozitatea îl îndemnă să îl citească din nou.

“Să nu îndrăzniți să-mi dați amendă. Aparatul nu vă merge. Tichetele nu se găsesc. Vă las 6 lei pentru 3 ori de parcare.”

Acest mesaj misterios venise de la o persoană necunoscută care părea să fi observat că aparatul pentru bilete de parcare era defect și nu reușea să emită tichete corespunzătoare. Oricine ar fi fost autorul acestui gest, părea să încerce să evite o amendă.

Ofițerul de poliție, numit Alex, a rămas uimit de generozitatea și umorul subtil al mesajului. În loc să tragă concluzii și să dea o amendă, Alex s-a decis să înceapă să caute prin jur pentru a găsi autorul mesajului. El nu dorea să lase pe nimeni cu inima frântă sau cu teama de o amendă nedreaptă.

După câteva minute de cercetare discretă, Alex a identificat proprietarul mașinii, un bărbat tânăr numit Andrei, care se afla la o terasă aproape, savurând o cafea rece. În loc să îi aplice o amendă, ofițerul s-a apropiat de el și a purtat o conversație prietenoasă.

Andrei i-a explicat lui Alex că încercase să obțină un bilet de parcare, dar aparatul părea să fie defect, iar el nu dorea să rămână ilegal parcat. Cu toate acestea, nu a avut suficiente monede la el pentru a plăti pentru parcare în mod tradițional, așa că a lăsat o mică sumă de bani în semn de bună credință.

Alex a fost impresionat de gestul lui Andrei și i-a promis să rezolve problema cu aparatul pentru bilete de parcare. Andrei și-a continuat ziua cu inima ușoară, știind că există încă oameni buni și în poliție care înțeleg situațiile delicate.

În cele din urmă, Alex a reușit să repare aparatul pentru bilete, iar orașul a rămas un loc mai bun, unde oamenii se ajută reciproc și înțeleg că uneori, o simplă notă scrisă poate face diferența între o amendă și un zâmbet.

Lasă un comentariu