Un nou virus îi ține în alertă pe specialiști! E mult mai periculos decât COVID-19

0

Specialiștii din întreaga lume sunt în alertă din cauza apariției unui nou virus pentru care nu există tratament.

Un nou virus provenit din fecalele liliecilor pune în alertă specialiștii din întreaga lume. Acest virus are gazdă comună cu SARS-CoV-2.

Un nou virus sperie specialiștii
Virusul Nipah descoperit prima oară în Cambodgia a speriat specialiștii din întreaga lume. ”Este o preocupare majora pentru noi, pentru ca nu exista tratament, si are o rata de mortalitate mare”, a declarat unul dintre cercetători.

Mortalitatea provocată de noul virus se încadrează între 4 și 75%, depinzând de locația focarului. Nipah are o incubație de 45 de zile, astfel că cel care se infectează va putea foarte ușor să infecteze și pe altcineva.
Noul virus poate să infecteze și animalele, astfel că riscul de răspândire este și mai mare. Bolnavii pot prezenta tuse, dureri în gât, encefalită, tuse și oboseală.

Klaus Iohannis, despre vaccinul anti-COVID-19
„Vineri, 15 ianuarie, începe a doua etapă, în care e prevăzută vaccinarea, de exemplu a personalului din învățământ, a persoanelor de peste 65 de ani, a persoanelor cu comorbidități și a personalului numit esențial, de exemplu Administrația Prezidențială, Guvernul ș.a.m.d.

Pentru a marca debutul, eu mă voi vaccina public vineri, pe 15 ianuarie”, a declarat Klaus Iohannis.

„Nu cred că prin faptul că nu m-am vaccinat până acum, s-a produs vreo neîncredere în rândul oamenilor. Dimpotrivă, decizia a fost ca în prima etapă să se vaccineze tot personalul medical.”, a precizat președintele.

„Vă mulțumesc pentru participarea la această conferință de presă, este prima dată când ne reîntâlnim după sărbători și, tocmai de aceea, încep prin a vă transmite dumneavoastră, celor prezenți aici, și tuturor românilor multă sănătate și speranța că 2021 va fi anul revenirii la o viață normală.

Ne aflăm, așadar, la începutul unui an extrem de important pentru dezvoltarea viitoare a României. În mare măsură, de modul în care vom reuși să accelerăm anumite schimbări în perioada imediat următoare va depinde eficiența guvernării pe întregul mandat de patru ani.”, a mai spus Klaus Iohannis.