Un medic român vindecat de COVID-19 spune de ce crede că virusul nu este creat de natură

0

Un medic pneumolog din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu spune, după ce a suferit de COVID-19 şi a avut nevoie de oxigen pentru a putea să respire, că SARS-CoV-2 nu este creat de natură.

„Sunt convinsă că un astfel de virus nu este creat de natură”
Medicul Pneumolog Elena Vlad spune că un virus obişnuit nu ar fi putut să se adapteze la orice condiţii climatice, așa cum pare că a făcut noul coronavirus.

„Sunt convinsă că un astfel de virus nu este creat de natură. Orice virus care apare într-o zonă a naturii nu are criteriile biologice să supravieţuiască la orice condiţii de temperatură de pe planeta asta. Natura nu face astfel de greşeli. Dacă face cumva vreo greşeală şi este un virus care se adaptează la condiţiile climatice a unei zone, virusul nu supravieţuieşte peste tot decât dacă este cumva făcut de o minte sau a scăpat de undeva”, spune medicul.

„Din experienţa de medic şi de pacient. diferenţele între formele de boală rezultă din diferenţa tulpinii pe care o ai. Există mai multe tulpini ale acestui virus, unele cu virulenţă mai mare, iar altele cu virulenţă mai mică. În primăvară, virulenţa a fost mai mică decât acum. Virusul care determinăm acest val doi de infectări în ţara noastră mi se pare că este mult mai agresiv“, a afirmat medicul, la un postul online Impact TV, scrie Adevărul.

Nelu Tătaru, anunț de ultimă oră: “În ianuarie, România va primi 600.000 de doze de vaccin anti-COVID!”
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat că România va primi 600.000 de doze de vaccin anti-COVID în luna ianuarie. La început, angajații din unitățile medicale publice și private vor beneficia de ser.

“Într-o primă etapă, în luna ianuarie, vom primi în jur de 600.000 de doze, iar vaccinarea va fi adresată către corpul medical din unitățile publice și private, de aceea centrele de vaccinare în prima lună vor fi la nivelul unităților medicale.

În București sunt 32 de astfel de unități medicale care vor fi centre de vaccinare”, a declarat Nelu Tătaru în debutul ședinței de guvern de la Palatul Victoria.