ULTIMA ORĂ! Se închid şcolile, din cauza viscolului! Unde se vor ţine cursuri online

eduard

Viscolul închide școlile! Sute de elevi din România nu vor mai merge luni, 27 noiembrie, la cursuri, ca urmare a codului roșu. Inspectoratul școlar a făcut anunțul chiar astăzi, 26 noiembrie.

Cele 3 județe în care autoritățile au anunțat că nu se vor ține cursuri luni, 27 noiembrie, sunt: Galați, Tulcea și Brăila. În funcție de caz, elevii vor recupera, vor merge doar parțial la școală sau vor învăța online.

Școli închise din cauza viscolului
Prefectul Claudiu Sorin Gavril a anunțat faptul că școlile din Galați se închid, din cauza vremii. Decizia a fost luată la Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, iar Inspectoratul școlar a transmis că orele se vor recupera ulterior.

„Având în vedere faptul că județul Galați se află sub avertizare de cod Roșu până la ora 16:00, am convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și am decis ca în data de 27 noiembrie 2023 să fie suspendate cursurile în toate unitățile de învățământ din județul Galați. Orele vor fi recuperate ulterior , pe baza deciziei Inspectoratului Școlar”, a transmis prefectul, pe Facebook.

Nici elevii din Brăila nu merg la ore fizic decât în școlile în care se va putea. În caz contrar, învață online:

„Datorită (sic!) condițiilor meteo nefavorabile, în data de 27.11.2023, în județul Brăila, inclusiv municipiul, se vor suspenda cursurile unităților de învățământ în format fizic iar acolo unde există posibilitatea, se vor desfășura în format online!”, a scris Adin Boboc, subprefect, pe Facebook.

Primăria din Tulcea a anunțat, de asemenea, că nu vor fi cursuri luni, 27 noiembrie, în școli:

„Sunt foarte multe sesizări cu privire la arborii doborâți de vântul foarte puternic. Echipele de intervenție sunt pe teren și preiau fiecare sesizare. Hotărâre CJSU: Luni se suspendă cursurile la școlile din municipiu”, a scris Primăria din Tulcea pe pagina de Facebook.

Codul roșu închide școlile din România
Potrivit datelor transmise de ANM (Administrația Națională de Meteorologie), pe 26 noiembrie, ora 16:00, rămâne în vigoare codul roșu de viscol pentru 4 județe din România: Galați, Brăila, Tulcea și Constanța. Până la momentul redactării știrii, primele 3 județe au stabilit ce se va întâmpla cu școlarii, dar acum, de la 15:00, a început o ședință în care se decide dacă elevii de gimnaziu și liceu constănțeni vor merge sau nu la ore luni.

„În acest moment, în ședință CJSU, la sediul Prefecturii. Până acum, problemele comunicate de directori sunt punctuale, izolate, dar vom analiza și vom comunica dacă se impune o măsură la nivel județean.

Pentru că se intervine cu celeritate pe situațiile punctuale, sper să nu fie necesară o astfel de măsură, la nivel județean, ci numai în mod excepțional, pentru unitățile de învățământ aflate în situații speciale. Sunt în comunicare și cu Ministerul Educației, până la ora 16.00 voi transmite pe grup dacă se va lua o măsură la nivel județean/ regional”, a anunțat Sorin Mihai, șeful ISJ Constanța.

Lasă un comentariu