Turiștii Au Rămas Fără Cuvinte. Ce A Apărut Astăzi Pe Plaja Din Eforie Nord

eduard

Turiștii aflați la malul mării au avut ocazia să se bucure de un adevărat spectacol al naturii.

În stațiunea Eforie Nord, cei aflați pe plajă au rămas pur și simplu fără cuvinte când au văzut doi delfini la doar câțiva metri de mal.

Mai mult decât atât, cele două vietăți marine pur și simplu au „dansat”, încântându-i pe turiști.

Delfinii au apărut în toiul zilei, iar cei aflați pe plajă și-au scos imediat telefoanele mobile pentru a imortaliza momentul extrem de rar, potrivit CANCAN.Zeci de delfini au murit în Marea Neagră din cauza războiului din Ucraina

Zeci de delfini din Marea Neagră au murit. Cauza? Poluarea fonică.

Cercetătorii cred că din cauza motoarelor navelor, a sonarelor lor, dar și a exploziilor din nordul Mării Negre, delfinii au fost împinși spre țărmurile turcești și bulgare, unde se prind în plasele de pescuit în număr neobișnuit de mare sau eșuează pe țărm.

Peste 80 de delfini au fost găsiți morți pe țărmul turcesc, ceea ce Fundația Turcă de Cercetare Marină a descris-o drept „o creștere extraordinară”.Aproximativ jumătate din cei 80 de delfini au murit după ce au fost prinși în plasele de pescuit.

Pe de cealaltă parte, cercetătorii nu au descoperit de ce au murit ceilalți, care nu prezentau răni specifice plaselor pescarilor sau urme de arme de foc.

Bayram Ozturk, președintele TUDAV, a declarat că moartea acestor delfini rămâne „o întrebare fără răspuns”.

„Trauma acustică este una dintre posibilitățile la care ne gândim. Nu avem dovezi care să ateste ce ar putea provoca în Marea Neagră sonarul de frecvență joasă, pentru că nu am mai văzut niciodată atât de multe nave și atât de mult zgomot, pentru o perioadă atât de îndelungată.

Lasă un comentariu