Trucul Lui Sorin Bontea: Cum Să Desărezi Rapid Varza Murată

eduard

Varza murată este un ingredient clasic în prepararea sarmalelor, însă poate deveni o adevărată provocare când este prea sărată sau prea acră. Nu trebuie să îți faci griji, există un truc simplu și eficient pentru a desăra rapid varza murată și a obține rezultate delicioase. Faimosul chef Sorin Bontea îți dezvăluie pașii necesari pentru a rezolva această problemă și a-ți bucura familia și prietenii cu sarmale perfect echilibrate în gust

Cum poți să desărezi rapid varza murată?
Dacă te confrunți cu o varză murată prea sărată sau prea acră, primul pas simplu este să speli varza foarte bine sau să o lași la înmuiat în apă peste noapte. Acest lucru va ajuta la eliminarea excesului de sare sau aciditate. Dacă îți dai seama că varza este prea sărată sau prea acră chiar în timp ce te apuci să gătești, o poți lăsa într-un vas cu apă timp de 30-60 de minute, în funcție de cât de sărată este. Este important să schimbi apa de câteva ori pentru a accelera procesul.

Trucul lui Sorin Bontea pentru varza prea sărată sau acră
Cu toate acestea, celebrul chef Sorin Bontea a dezvăluit un truc mai elaborat, dar garantat pentru a rezolva problema verzei prea sărate sau acra. Iată ce pași trebuie să urmezi pentru a pregăti varza pentru sarmale:

Pasul 1: Spală frunzele de varză
Spală frunzele de varză cu apă călduță într-un castron și lasă-le acolo timp de aproximativ o oră și jumătate. Acest proces va ajuta la reducerea nivelului de sare și aciditate.

Pasul 2: Călește ceapa
În timp ce frunzele de varză se înmoaie, curăță ceapa, spal-o și toac-o mărunt. Pune ceapa tocată la călit într-o tigaie cu puțin ulei la foc mic până când devine sticloasă.

Pasul 3: Prepară umplutura de carne
Adaugă orezul călit în tigaie și continuă să gătești timp de 2-3 minute. Pentru prepararea umpluturii de carne, într-un bol, amestecă carnea tocată cu ceapa călită, orezul și condimentele preferate. Adaugă puțină apă pentru a obține o compoziție ușor fragedă.

Pasul 4: Asamblează sarmalele
Dacă frunzele de varză sunt mici, taie-le în bucăți mai mici și așează-le pe fundul oalei în care vei găti sarmalele. Adaugă apoi un strat de umplutură de carne, costiță afumată și câteva frunze de dafin. Continuă să alternezi straturile de sarmale și costiță. Ultimul strat ar trebui să fie format din varză tocată.

Pasul 5: Gătește sarmalele
Toarnă puțin bulion peste sarmalele așezate în oală. Lasă-le să fiarbă până când sunt gata, adăugând apă dacă este necesar.

Acești pași simpli te vor ajuta să pregătești sarmale delicioase, chiar și atunci când ai de-a face cu o varză murată prea sărată sau acră. Trucul lui Sorin Bontea pentru varza mult prea acră este extrem de folositor, în cazul în care nu ai avut posibilitatea să testezi varza înainte de a începe gătitul. Dacă vrei ca totul să meargă mai rapid, poți lăsa apa să curgă peste frunzele de varză sau să schimbi apa în care ai pus varza la nesărat des, o dată la 10 minute. Astfel, vei avea varză bună pentru sarmale sau varză călită.

Acum că ai aceste sfaturi prețioase, poți să te apuci de prepararea sarmalelor cu încredere și să te bucuri de gustul autentic al acestui preparat tradițional românesc. Bon appétit!

Lasă un comentariu