Tratamente naturiste pentru flegmă: remedii eficiente de eliminare a mucusului

eduard

Flegma este un simptom comun în cazul răcelilor sau infecțiilor tractului respirator superior. Chiar dacă nu este o afecțiune gravă, ignorată sau netratată la timp, poate provoca iritații și blocaje în bronhii, determinând apariția unei infecții respiratorii secundare. În acest articol, vom discuta despre câteva tratamente naturiste eficiente pentru a elimina flegma și a ușura simptomele asociate.

Tratamente naturiste pentru eliminarea flegmei:

Curățarea nasului cu unt:
Această tehnică, practicată de chinezi de secole, este utilă pentru a elimina flegma acumulată în nas, gât și sinusuri. Se recomandă înmuierea degetului în unt topit, apoi masarea ușoară a pereților nărilor în sensul acelor de ceasornic și în sens contrar. Aceste mișcări ajută la desfundarea căilor respiratorii și la eliminarea excesului de mucus.

Sirop de ceapă și usturoi:

Un amestec de usturoi tocat, ceapă și miere de albine poate fi un remediu eficient pentru a reduce flegma. După ce ingredientele sunt amestecate și lăsate să macereze câteva ore, se ia câte o lingură de suc rezultat de 3-4 ori pe zi, după masă. Acest tratament se recomandă să fie urmat o dată pe săptămână.

Gargara cu apă sărată:

Gargara cu apă caldă și sare poate fi o metodă simplă și eficientă pentru a elimina flegma. Apa caldă calmează gâtul iritat, iar sarea ajută la distrugerea bacteriilor care cauzează infecțiile și producția excesivă de mucus. Se recomandă amestecarea unei lingurițe de sare într-un pahar cu apă caldă și utilizarea soluției rezultate pentru gargara sau instilații nazale de mai multe ori pe zi.

Suc de lămâie:

Lămâia este un ingredient minunat pentru a reduce flegma și mucusul. Proprietățile antibacteriene și conținutul ridicat de vitamina C ajută la întărirea sistemului imunitar și combaterea infecțiilor. Se recomandă adăugarea a două lingurițe de suc de lămâie și o lingură de miere într-o cană cu apă caldă. Această băutură se consumă de trei ori pe zi pentru a reduce producția de flegmă. De asemenea, o felie de lămâie presărată cu sare și piper poate fi suptă de 2-3 ori pe zi pentru a ajuta la eliminarea flegmei acumulate în gât.

Ghimbir:

Ghimbirul este un descongestionant natural care ajută la reducerea flegmei și la ameliorarea infecțiilor de gât și a tractului respirator. Proprietățile sale expectorante, antivirale și antibacteriene pot ajuta la reducerea congestiei și la tratarea infecțiilor. Se recomandă adăugarea unei lingurițe de ghimbir proaspăt ras într-o cană cu apă clocotită și lăsarea la infuzat câteva minute. Se adaugă apoi două lingurițe de miere și se bea câte o cană de ceai de ghimbir de mai multe ori pe zi.

Turmeric:

Turmericul are proprietăți antiseptice și poate ucide bacteriile care provoacă producția excesivă de mucus. Totodată, turmericul ajută la întărirea sistemului imunitar. Se recomandă consumul unei lingurițe de turmeric într-un pahar cu lapte fierbinte dimineața și seara, sau înghițirea unei jumătăți de linguriță de turmeric cu un pahar de apă de 2-3 ori pe zi. De asemenea, o soluție preparată dintr-o lingură de turmeric, un praf de sare și un pahar cu apă fierbinte poate fi folosită pentru gargară de mai multe ori pe zi.

Piper Cayenne:

Piperul Cayenne ajută la eliminarea flegmei din nas și gât și are proprietăți încălzitoare și stimulatoare. Se recomandă amestecarea un sfert de linguriță de piper Cayenne cu un sfert de linguriță de ghimbir ras, o lingură de miere, o lingură de oțet de mere și două linguri de apă. Această băutură se bea de 2-3 ori pe zi pentru a elibera căile respiratorii și a calma gâtul iritat.

În concluzie, în cazul prezenței flegmei, se pot utiliza cu succes tratamente naturiste pentru a reduce simptomele și a ușura respirația. Este important să se consulte un medic înainte de începerea oricărui tratament și să se acorde atenție simptomelor persistent sau severe. Cu ajutorul acestor remedii naturale, flegma poate fi eliminată, iar căile respiratorii pot fi curățate, asigurând astfel un bun confort respirator.

Lasă un comentariu