„Trageți în tot ce mișcă”. Dictatorul din Coreea de Nord, decizie incredibilă pentru stoparea COVID-19

0

Coreea de Nord a ordonat soldaților săi să „împuște la vedere” pe oricine se apropie la o jumătate de kilometru de granița țării cu China, în încercarea de a opri răspândirea coronavirusului.
Surse de la Phenian au aflat despre noua măsură draconiană cu mai puțin de o zi înainte ca aceasta să intre în vigoare, potrivit Daily Mail.

Poliția din orașul Hoeryong a declarat că va ucide pe oricine se află la o distanță mică de graniță „indiferent de motivul pentru care se află acolo”, relatează RFA.
Politica împușcării fără milă este pusă în aplicare de-a lungul întregii frontiere de 880 de mile (peste 1400 de kilometri) până la sfârșitul pandemiei pentru a încerca să prevină transmiterea Covid-19 prin contactul cu oameni din China, arată sursa citată.
Kim Jong-un, delegare de autoritate
Liderul nord-coreean Kim Jong-un şi-a delegat o parte din autoritate colaboratorilor săi apropiaţi, în principal surorii sale mai mici, Yo-jong, arată o evaluare a serviciului sud-coreean de spionaj, NIS, transmisă joi deputaţilor de la Seul, informează agenția Yonhap.
Motivul real pentru care Kim Jong-un o lasă la putere pe sora lui pare să fie acela de a evita culpabilizarea lui în cazul unui eşec al regimului, în contextul pandemiei de coronavirus.

„În prezent, Kim Yo-jong (…) conduce afacerile generale ale statului pe bază de delegare”, a indicat NIS într-un briefing cu uşile închise.
Kim Yo-jong este liderul 2 de facto
„Kim Jong-un îşi păstrează încă autoritatea absolută, dar o parte din ea a fost predată puţin câte puţin. Yo-jong este liderul numărul 2 de-facto, dar (Kim Jong-un) nu şi-a ales un succesor”, a afirmat serviciul sud-coreean.