Tragedie cumplită pentru FLORIN PIERSIC! Si-a luat rămas bun… Toată România e în stare de şoc. Adio, maestre!

eduard

Doliu in lumea filmului romanesc. A murit celebrul actor Constantin Codrescu. Anuntul a fost facut de Toma Enache, pe reteaua de socializare.

Un actor urias, cu care am avut onoarea si bucuria sa lucrez si sa colaborez in aceasta vara la filmul – „ENESCU, geniul si printesa”.

Dumnezeu sa il odihneasca!

Condoleante familiei!”, a scris noaptea trecuta actorul Toma Enache pe Facebook.

Cine a fost Constantin Codrescu

In 1951 a absolvit Institutul de teatru din Bucuresti. Intre 1976 – 1989 a fost profesor la Institutul de teatru din Targu-Mures. Constantin Codrescu este cetatean de onoare al acestui municipiu.

Importanta activitate teatrala si multiple aparitii la televiziune cu precadere pana in 1989. Colaborator permanent al redactiei Teatru la Radio Romania, timp de 45 de ani. Un rol principal de referinta: GHITA, din „LA MOARA CU NOROC” (dupa nuvela omonima a lui Ioan Slavici), film regizat de Victor Iliu.

1976 – 1989. Activitate didactica universitara la Institutul de Teatru din Targu Mures unde a participat la infiintarea sectiei romane, apoi director al Teatrului Maria Filotti din Braila si al Teatrului din Sfantu Gheorghe (judetul Covasna), unde de asemenea s-a dovedit a fi fost un pionier al teatrului romanesc.

Lasă un comentariu