Tradiții în a doua zi de Crăciun. Cele mai importante obiceiuri strămoșești

0

Sărbătorile de iarnă oferă un sentiment special și ne fac să trecem prin cele mai interesante stări. Crăciunul este printre cele mai importante sărbători ale anului, marcată de o mulțime de tradiții și obiceiuri. Vezi ce trebuie să faci pe 26 decembrie, în cea de-a doua zi de Crăciun, pentru a avea noroc.

Superstiții de Crăciun

Pe data de 26 decembrie se sărbătoreşte Soborul Maicii Domnului, unul dintre cele mai importante evenimente bisericești. În cea de-a doua zi de Crăciun se ține cont de mai multe tradiții și obiceiuri, având în vedere că este un moment extrem de important pentru toată lumea.

Se zice că pe 26 este important ca toată familia să fie laolaltă, să petreacă și să se simtă bine. Atât rudele foarte apropiate, cât și cele prin alianță trebuie să fie astăzi la aceeași masă, pentru a depăna amintiri.

Astăzi, nașii trebuie să își viziteze neapărat finii. Cei care uită de finii lor, nu vor avea parte de tot ce își doresc și vor fi mereu în conflict cu cei dragi. Este important să ai o relație bună cu cei pe care i-au cununat sau i-ai ținut în brațe la botez, pentru a fi bine văzut de Dumnezeu.

Ce este interzis în a doua zi de Crăciun

În unele zone, oamenii merg „cu colacul” la naşi. Colacul este, de fapt, un plocon care conține şapte pâini, două sticle cu ţuică, trei sticle de vin, un cocoş, trei, o coastă de porc şi şapte cârnați. Când ajung la casa naşului, finul sărută mâna naşei de trei ori şi de alte trei se îmbrăţişează cu naşul.

Se spune că este interzis să bârfeși, să te cerți cu ceilalți și să ai gânduri rele față de cineva. Cei care fac astfel de lucruri vor fi mereu urmăriți de ghinion, vor avea parte numai de certuri și scandaluri și nimic nu le va merge bine. Este bine să intri în Crăciun cu toate conturile reglate, fără datorii și certuri.

Gospodinele trebuie să știe că nu au voie să spele, să facă treburi casnice sau prin curte. În plus, este important ca, mai ales în casele în care există fete și flăcăi de căsătorit, nu se coase și nici nu se toarce. Trebuie să ții cont de aceste superstiții pentru a fugi cât poți de