Tortul de mere pe care mama mi-l făcea de fiecare dată.

eduard

**Ingrediente**
– 4 ouă
– 200 de grame de zahăr
– 300 de grame de făină cu praf de copt
– 4 mere
– 50 de grame de unt
– 100 de ml de lapte

**Instrucțiuni**
1. Preîncălzește cuptorul la 180°C.
2. Într-un recipient mare, amestecă ouăle cu zahărul, bătând până obții o combinație spumoasă și de o culoare mai deschisă.
3. Adaugă făina cu praf de copt cernută în amestecul de ouă și zahăr și amestecă bine până obții un aluat uniform.
4. Curăță merele și taie-le în felii subțiri.
5. Într-o formă de copt unsă anterior, alternează un strat de aluat cu un strat de felii de mere. Repetă acest proces până când se termină ingredientele, asigurându-te că ultimul strat este de mere.
6. Topi untul și amestecă-l cu laptele. Toarnă acest amestec peste tartă, asigurându-te că se distribuie uniform.
7. Coace tarta timp de aproximativ 40-45 de minute sau până când devine aurie în partea de sus și când introduci un băț în centru, acesta iese curat.
8. Odată ce este gata, scoate tarta din cuptor și las-o să se răcească în formă timp de câteva minute. Apoi, transfer-o pe un grătar pentru a se răci complet.
9. Odată răcită, poți să o presari cu zahăr pudră sau să o servești așa cum este.
10. Această tartă umedă de mere este însoțitorul perfect pentru oricare moment al zilei, fie ca desert după o masă sau alături de o ceașcă de cafea.

**Gustul său excepțional și textura sa te vor cuceri de la prima mușcătură. Împarte această delicioasă tartă cu cei dragi și lasă-te cucerit de farmecul său irezistibil. Bucură-te de fiecare mușcătură și lasă-te răsfățat de finețea și dulceața sa!**

Lasă un comentariu