Ingrediente pentru a pregăti tortul “2 în 1”:
1 ceașcă de zahăr (160 g)
4 ouă
¾ ceașcă de ulei de gătit (150 ml)
3 cești de făină (300g)
1 ½ cești de lapte (300ml)
1 lingură de praf de copt (14 g)
½ ceașcă de cacao în pulbere (45g)
1 linguriță de esență de vanilie (5ml)
Unt
Zahăr
Procedură:
Într-un bol, puneți zahărul și ouăle și bateți timp de 2 minute.
Adăugați uleiul de gătit în amestec și bateți încă un minut.
Cerneți făina și incorporați-o în amestec împreună cu laptele, apoi bateți timp de 1 minut.
Adăugați o lingură de praf de copt și amestecați ușor cu un mixer de mână.
Împărțiți aluatul în două părți. Fiecare aluat va fi plasat în boluri diferite.
Unuia dintre aluaturi adăugați cacaoa în pulbere și amestecați.
Celuilalt aluat adăugați o linguriță de esență de vanilie și amestecați.
Ungeți o formă de copt de 24×8 inch (aproximativ 60×20 cm).
În aceeași formă, puneți aluatul de vanilie pe o parte și aluatul de ciocolată pe cealaltă parte, lăsând jumătate din fiecare culoare.
Folosiți un scobitoare pentru a amesteca aluaturile împreună până devin în mare parte albe, cu mici marmuriri de ciocolată.
Puneți aluatul într-un cuptor preîncălzit la 180°C (350°F).
Coaceți timp de 45 de minute.
Introduceți o scobitoare în centrul tortului, și dacă iese curată, este gata.
Scoateți din formă.
Presărați tortul cu zahăr.
Tortul vostru este gata de savurat!