Rețetă: Tort simplu
Ingrediente:
3 ouă mari
80 ml ulei de floarea-soarelui
120 g zahăr
140 g făină
5 g praf de copt
5 ml extract de vanilie
O pătrunjel de sare
Unt pentru uns tava
Pregătire:
Într-un bol mare, adăugați ouăle și o pătrunjel de sare. Bateți-le cu ajutorul unor bete manuale sau electrice. În timp ce le bateți, adăugați esența de vanilie și zahărul. După adăugarea zahărului, continuați să bateți până când se dublează în volum și devin albe. Apoi, adăugați uleiul în timp ce continuați să bateți. Deasupra făinii, adăugați praful de copt și apoi cerneti prin sită sau un filtru subțire. Se cerne în două tranșe și se amestecă cu ajutorul unor bete manuale.
Ungeți tava cu unt și apoi așezați un disc de hârtie de copt pe partea de jos a tăvii, prevenind astfel lipirea prăjiturii de fundul tavii. Apoi, turnați amestecul de prăjitură în tavă și puneți-o pe foc. Prăjitura va fi gătită timp de 30 de minute la foc mediu-redus, cu tava acoperită. După 30 de minute, ridicăți capacul tavei și așezați un alt disc de hârtie de copt deasupra prăjiturii și apoi răsturnați-o. Va fi gătită pe această parte timp de doar 10 minute pentru a se rumeni puțin. Apoi, o răsturnați din nou și îndepărtați hârtia pusă anterior. Verificați cu o scobitoare dacă totul este făcut. Dacă scobitoarea iese curată, înseamnă că prăjitura este gata. O lăsați să se răcească complet pe un grătar metalic. Apoi, îndepărtați hârtia de pe bază și așezați-o pe platou unde va fi servită.
