Rețetă rapidă și ușoară – Tort cu iaurt, ananas și cocos, fără coacere – Tort de casă simplu și delicios
Ingrediente necesare pentru blat:
150 g biscuiți cu unt
100 g migdale măcinate
100 g unt
Ingrediente necesare pentru umplutură:
2 conserve de ananas felii, de câte 425g
20 g gelatină pudră
400 g brânză
100 g zahăr pudră
200 ml lapte de cocos
3 linguri sirop de cocos ( sau sirop simplu, din apă și zahăr )
5 linguri zeamă de lămâie
400 ml frișcă lichidă
Ingrediente necesare pentru jeleu:
1 plic tort gelee (închegare rapidă)
Sirop din conserva de ananas
Mod de preparare:
Pentru blat, mărunțim biscuiții până obținem o pudră fină. Peste biscuiți punem migdalele măcinate și untul topit și amestecăm foarte bine.
Transferăm compoziția într-o tavă rotundă de 26 cm și formăm un blat uniform. Dăm tava la frigider.
Notă: recomandăm să pregătiți baza tortului cu o seară înainte.
Scurgem siropul de pe rondelele de ananas și împărțim siropul din conservă în 2 părți egale.
O parte o amestecăm cu gelatina.
Împărțim și rondelele de ananas în două: tăiem o parte în jumătăți și tapetăm cu ele marginea tăvii.
Tăiem cubulețe ananasul rămas și punem deoparte din ele pentru decor.
Pentru umplutură, mixăm brânza împreună cu zahărul, laptele de cocos, siropul de cocos și zeama de lămâie până obținem o consistență cremoasă. Încălzim siropul de ananas amestecat cu gelatina, fără să fierbem amestecul.
Adăugăm un pic din compoziția de brânză, amestecăm bine, după care transferăm totul înapoi în compoziția de brânză. Amestecăm bine și încorporăm și cubulețele de ananas. La final, încorporăm cu grijă și frișca bătută spumă tare.
Întindem crema peste blatul din tavă, uniformizăm și dăm tortul la frigider peste noapte sau măcar pentru 6 ore.
Peste siropul de ananas rămas turnăm apă cât să obținem 500 ml de lichid. Pregătim tort gelee conform instrucțiunilor de pe ambalaj și o turnăm peste stratul de umplutură din tavă.
Dăm tortul înapoi la frigider până jeleul se întărește, după care decorăm cu frișcă, bucățelele de ananas puse deoparte și cu ciocolată rasă.