Test IQ. Care ceașcă se umple prima? Puțin oameni găsesc răspunsul

eduard

Test IQ. Care ceașcă se umple prima? Puțin oameni găsesc răspunsul, însă se merită să încercați rezolvarea lui pentru că astfel vă veți pune în mișcare creierul. Punându-vă la treabă creierul veți avea o zi în care sarcinile zilnice vi se vor părea floare la ureche.

Testul IQ al dimineții. Doar geniile descoperă ce ceașcă se umple prima
Menținerea creierului în lucru cu puzzle-uri este o modalitate excelentă de a vă asigura că vă păstrați abilitățile de rezolvare a problemelor de zi cu zi.

Fie că este vorba despre cuvinte încrucișate, sudoku, joc video sau un test IQ, toate sunt modalități excelente de a vă menține memoria și abilitățile cognitive clare. Acest joc de creier vă va păstra ceașca proverbială plină de înțelepciune.

Exercițiul care vă va stimula creierul se numește ”Care ceașcă se umple prima?” poate părea simplu la început, dar de fapt prezintă o dinamică uluitoare a apei. Prima ceașcă, sub un robinet, are două țevi la diferite niveluri care duc la două pahare diferite, care au propriile țevi care duc spre alte căni.

Doar 1% din oameni pot rezolva acest test
Acest test pentru creier, despre care se spune că este rezolvat doar de 1% dintre oameni, vă cere să priviți mai atent la căni și țevi. Unele dintre țevi sunt blocate, iar unele au găuri în ele. Deci, cum se rezolvă acest puzzle?

La o primă vedere a imaginii care se află în galeria foto a articolului, ați putea crede că ceașca 4 este câștigătoare, deoarece este chiar în partea de jos.

Dar dacă le priviți mai atent, vei vedea țeava care conectează ceașca 3 și ceașca 4 nu are deschidere, ceea ce înseamnă că apa nu poate trece prin ea. În mod similar, ceștile 5 și 6 au blocaje în țevile care duc la ele, ceea ce înseamnă că niciuna dintre pahare nu ar putea fi cea câștigătoare, pentru că apa nu poate trece.

Amănunte care vă poate ajuta la rezolvarea testului
Dacă te uiți cu atenție la ceașca 7, vei descoperi că există o gaură chiar în partea de jos, ceea ce înseamnă că orice apă care se scurge prin Cupa 2 va ieși pur și simplu pe fund.

De fapt, singura cană care ar fi umplută este ceașca 3. Conectată la ceașca 1 cu o țeavă mai mică decât ceașca 2, este singurul vas care poate conține și umple cu apă în mod fezabil.

Mai ales că ceașca 2 nu este accesată doar printr-o țeavă mai sus de ceașca 1, dar este și conectată la ceașca 7 care nu are scurgeri, ceea ce înseamnă că nu va fi niciodată plină.

Lasă un comentariu