Test de matematică pe care îl rezolvă elevii de liceu. Mută doar două chibrituri și rezolvă 6-4=7

eduard

Cât de complicată poate fi o operație de scădere cu doar doi termeni? Ei bine, acest test de matematică extras dintr-o culegere de exerciții pentru elevii de liceu a devenit o provocare de zile mari pentru internauți de toate vârstele. Privește cu atenție egalitatea, tot ce trebuie să faci este să muți două chibrituri pentru a o rezolva.

Problemă pentru elevii de liceu, provocare pentru adulți
Din paginile unei culegeri de matematică pentru elevii de liceu, direct în mediul online! Un puzzle inedit face furori în rândul internauților, reușește să pună în mare dificultate oameni de toate vârstele, din toate colțurile lumii. Cei care acceptă provocarea sunt, inițial, încrezători că pot da răspunsul corect fără nicio problemă, însă au parte de o surpriză neașteptată când își dau seama că este mult mai dificil decât au crezut.

Se dă o operație de scădere cu doar doi termeni: 6-4=7, numerele fiind făcute din bețișoare de chibrit. Este evident că egalitatea nu este corectă. În cerință, se precizează că putem muta doar două chibrituri, astfel încât să obținem un calcul corect.

Mută două chibrituri pentru a rezolva 6-4=7
Privește cu atenție imaginea și încearcă să găsești combinația „câștigătoare”. Vei găsi soluția în rândurile de mai jos.

Test de matematică pe care îl rezolvă elevii de liceu. Mută doar două chibrituri și rezolvă 6-4=7
Astfel de teste au câștigat o popularitate uriașă în rândul internauților, în ultima perioadă. Cu toate că sunt un mod plăcut de a ne petrece timpul liber, nu trebuie să uităm că au un efect benefic, fiind considerate un antrenament excelent pentru creier. Fie că rezolvăm un test de matematică precum acesta sau o iluzie optică cu un obiect ascuns, ne punem la încercare atenția la detalii, logica, dar și viteza de reacție.

Rezolvare
Pentru a ajunge la o egalitate corectă, vom îndepărta un chibrit de la cifra șase, transformând-o în cinci, și unul de la cifra șapte, care va deveni unu. Astfel, obținem operația de scădere 5-4=1.

Lasă un comentariu