Test de inteligenţă de Anul Nou. Poţi vedea cele trei artificii rotunde din imagine? Doar 2% reuşesc în 9 secunde

eduard

Testele de inteligență sunt foarte interesante și de multe ori distractive. Sunt folosite de experți pentru a ne testa IQ-ul, iar o mare parte dintre acestea le puteți face din confortul casei dumneavoastră. În testul prezentat de noi va trebui să găsiți cele trei artificii rotunde din imagine.

Găsește cele trei artificii rotunde din imagine
Poate că la prima vedere acest test poate părea simplu, însă aparențele înșală. Adevărata provocare este să găsiți artificiile rotunde din imagine în doar 9 secunde.

Această provocare dificilă este concepută atât pentru copii , cât și pentru adulți și vă va testa inteligența. Artificiile din imagine sunt toate de culori și dimensiuni diferite, ceea ce poate face dificilă focalizarea, motiv pentru care acest test nu este tocmai ușor.

Cu toate acestea, dacă te concentrezi din greu cu toată atenția și ești foarte atent chiar și la cele mai mici detalii, ar trebui să rezolvi acest test de inteligență cu ușurință.

Ai reușit să identifici artificiile? Dacă nu, uită-te cu mare atenție. Este una dintre cele mai dificile iluzii optice create vreodată.

Dacă te uiți cu atenție la secțiunea din stânga, vei vedea o roată centrală a primului foc de artificii. În mod similar, celelalte două roți sunt răspândite în secțiunea din mijloc și din dreapta sus a imaginii. În galeria foto de mai sus veți regăsi artificiile rotunde evidențiate pentru a vă face o idee mai clară.

Cum a fost inventat primul test IQ
Primul test de IQ nu a fost inventat pentru a măsura IQ-ul. În 1905, psihologii francezi au dezvoltat testul Binet-Simon pentru a identifica copiii care aveau nevoie de ajutor individualizat în afara școlii.

Cu toate acestea, odată cu trecerea timpului, psihologii au perfecționat testul Binet-Simon și au dezvoltat multe altele – și au început să atribuie performanța „inteligenței generale” a cuiva.

Un adevărat test de coeficient de inteligență este o evaluare structurată, cercetată și clinică, cu sprijin psihologic și realizată de un profesionist calificat.

Spre deosebire de „testele cognitive” ingenioase online, dacă îți dorești de fapt propriul IQ sau al copilului tău, ai nevoie de un motiv real și valid pentru a face testul. Este puțin probabil ca un psiholog să administreze un test doar pentru a vă răsfăța curiozitatea.

Testele IQ încep să evalueze coeficientul de inteligență al unei persoane prin măsurarea memoriei pe termen scurt și pe termen lung. De asemenea, măsoară cât de bine oamenii pot rezolva puzzle-uri sau își pot aminti informațiile pe care le-au auzit, precum și cât de repede pot finaliza aceste activități.

Lasă un comentariu