Tatăl copiilor din Botoșani aruncați pe geam de mama lor se pregătea de aniversarea celui mic, care a murit: „Le-a pregătit până și baloane să le facem petrecerea…”

eduard

Tatăl copiilor din Botoșani, aruncați pe geam de mama lor, se pregătea de aniversarea celui mic, care a murit. În seara de duminică, 20 august, o tragedie fără margini a cutremurat opinia publică. O mamă și-a aruncat pe geamul unui hotel din Botoșani cei doi copii, în vârstă de doi, respectiv trei ani, și apoi a vrut să se sinucidă. Mezinul a murit în urma impactului, iar celălalt băiețel se află în stare critică la spital. Tatăl celor doi copii a mărturisit că el și soția sa se pregăteau de aniversarea fiului cel mic, cu doar o zi înainte de tragedie.

Tatăl celor doi băieței care au fost aruncați pe geam de mama lor se află în stare de șoc. Bărbatul a relatat că eș și partenera erau entuziasmați să celebreze ziua de naștere a celui mic, care ar fi urmat să aibă loc pe 26 august. Mama copiilor făcuse toate pregătirile și nimic nu avea să prevestească tragedia.

‘Le-a pregătit până și baloane să le facem petrecerea. Sâmbătă, pe 26 august, era ziua celui mic și pe 6 septembrie ziua celui mare. Și au rămas baloanele sigilate. Am întrebat-o ce are, nu a vrut să spună. După, la ora 23:30, mi-a dat un mesaj în care mi-a spus ce mi-a spus și la urmă a scris un ‘adio’, dar nu am bănuit niciodată că o să facă asemenea gest’, a declarat tatăl copiilor.

Care este starea copilului care a supraviețuit, după ce a fost aruncat de la geam de mama lui
În urma tragediei, băiatul cel mare a fost internat la secția de Terapie Intensivă de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, iar medicii depun eforturi uriașe pentru a-i salva viața. Micuțul suferă de contuzii cerebrale, astfel că medicii nu pot să îi trateze neurochirurgical rănile.

‘Copilul este în comă profundă. Din păcate nu sunt leziuni care să poată fi rezolvate neurochirurgical. Este o contuzie cerebrală gravă difuză, cu leziuni axonale difuze, care nu pot beneficia de un tratament chirurgical. Prognosticul este foarte rezervat. Scorul Glasgow al nostru este de 4, este un scor foarte aproape de ce numim noi moarte cerebrală.

Am reușit doar să îi punem un captor de presiune intracraniană care ne poate ajuta pentru tratamentul specific de Terapie Intensivă al acestui copil. În cursul zilei, dacă starea lui va permite, vom face și o rezonanță magnetică pentru a aprecia mai bine toate leziunile. Deocamdată este foarte instabil hemodinamic’, a declarat directorul medical Marius Dabja, pentru Ziarul de Iași.

Lasă un comentariu