Țara în care masca de protecție devine obligatorie pe stradă

0

Slovacia îşi intensifică măsurile de combatere a pandemiei noului coronavirus impunând obligativitatea purtării măştilor de protecţie în locurile publice începând de joi.
Slovacia înregistrează prima creştere majoră a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus, iar premierul Igor Matovic a anunţat duminică o serie de măsuri de „frânare de urgenţă”.

Începând de joi, restaurantele vor avea voie doar să livreze mâncare, iar sălile de sport, piscinele şi saunele vor fi închise.

De la declanşarea epidemiei, Slovacia a raportat aproximativ 19.850 de infectări şi 61 de decese provocate de COVID-19.
Noi măsuri dure în Slovacia
Magazinele alimentare şi farmaciile vor fi obligate să aloce o parte din program persoanelor în vârstă.
Evenimentele majore vor fi, de asemenea, interzise, iar cele sportive profesionale vor avea loc fără spectatori.
Oficialii slovaci încă discută despre posibilitatea interzicerii adunărilor publice de peste şase persoane.

Slovacia, o ţară cu o populaţie de aproape 5,5 milioane de locuitori, care a trecut în vară printr-o formă relativ uşoară a pandemiei, se confruntă în prezent cu o creştere a ratei de contaminare a populaţiei cu noul coronavirus.

Țara care pierde lupta cu coronavirusul. Peste 7 milioane de contaminări
India a raportat, de la începutul pandemiei de Covid-19, peste 7 milioane de contaminări şi este a doua ţara din lume din punct de vedere al numărului de cazuri.

Pentru ultimele 24 de ore, autorităţile au raportat duminică 74.383 de noi cazuri, astfel că totalul a ajuns la 7.053.806, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.
În acelaşi interval de timp au fost înregistrate 918 decese asociate noului coronavirus, iar bilanţul este de 108.334.

Statele Unite au înregistrat, până în prezent, cel mai mare număr de infecţii cu SARS-CoV-2, de 7,71 milioane. Tot aici au fost raportate peste 214.300 de decese.