Țara care nu poate opri coronavirusul, deși se află în stare de urgență

0

Cehia se află în stare de urgență de aproae 10 zile, dar pandemia continuă să facă ravagii. Țara central europeană a anunțat marți un nou record al numărului de noi cazuri de infecții, respectiv 8.325, potrivit ministerului sănătății citat de Reuters.
Cehia, țară de 10,7 milioane de locuitori, a înregistrat o creștere de cinci ori a numărului zilnic de cazuri, din septembrie și până acum. Și numărul deceselor aproape s-a dublat în mai puțin de două săptămâni.

În total, din martie, Cehia a confirmat 129.747 de cazuri, din care 59.901 sunt pacienți vindecați.

Și numărul deceselor din Cehia a crescut la 1.106 de la 696 câte erau anunțate la 1 octombrie.

Cehia, în stare de urgență din 5 octombrie
Slovacia şi Republica Cehă au declarat la începutul lunii octombrie intrarea în stare de urgenţă pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19, după cum au anunţat la acel moment premierii celor două ţări.

Guvernul premierului Andrej Babis a decis să declare starea de urgenţă din cauza „creşterii semnificative” a numărului de infectări cu noul coronavirus.
Executivul de la Praga poate să restricţioneze libertatea de întrunire a cetăţenilor, iar instanţele pot percepe amenzi mai mari pentru încălcarea liniilor directoare privind siguranţa medicală.

Care sunt restricțiile din noua stare de urgență din Cehia
Starea de urgenţă a mai fost instituită de la mijlocul lunii martie până la mijlocul lunii mai, însă de data aceasta frontierele Cehiei au rămas deschise.

La evenimente şi adunări publice, numărul maxim de participanţi este de 10 în interior şi 20 în aer liber. Evenimentele sportive profesioniste vor avea loc fără spectatori.

Companiile, magazinele şi restaurantele nu au fost afectate de noile reglementări.