Țara care a învins coronavirusul. A eliminat toate restricțiile de azi

0

Pandemia de coronavirus mătură planeta de la un capăt la altul, un al doilea val ucigaș cuprinzând majoritatea țărilor. Există o singură excepție sau doar câteva.
Prim-ministrul din Noua Zeelandă, Jacinda Arden, a declarat luni că țara sa „a învins din nou virusul” după ce a fost blocat cu succes un al doilea val de Covid-19.

Noua Zeelandă a eradicat virusul și la sfârșitul lunii mai, după ce premierul Arden a implementat un blocaj național foarte strict, informează Independent.

După ridicarea restricțiilor din luna mai, Noua Zeelandă a înregistrat 102 zile fără transmiterea virusului în comunitate.

Cu toate acestea, în august a apărut un nou focar în Auckland, care a forțat orașul cu o populație de 1,5 milioane de locuitori să intre în stare de urgență timp de trei săptămâni. Premierul Arden a anunțat că, neavând niciun nou caz confirmat în oraș timp de 12 zile, restricțiile vor fi ridicate.
Premierul Noii Zeelande: Am învins virusul din nou
Începând de miercuri, Auckland se va alătura restului țării la nivelul unu de alertă, care este cel mai scăzut nivel al sistemului de alertă național, structurat pe patru niveluri în criza de coronavirus.

Premierul din Noua Zeelandă i-a felicitat pe rezidenții marelui oraș pentru că au suportat al doilea blocaj strict. Jacinda Arden a spus. „În ciuda acestui fapt, locuitorii din Auckland și din Noua Zeelandă au respectat planul care a funcționat de două ori până acum și au învins virusul din nou”.