Stropiti rosiile cu apa si bicarbonat de sodiu. Este de necrezut cat de benefic este acest amestec

eduard

Pentru activități extinse în grădină, progresul tehnologic oferă o gamă largă de substanțe toxice. Însă, pentru activități mai restrânse, merită să căutați o opțiune ecologică și accesibilă.

Un astfel de înlocuitor poate fi bicarbonatul de sodiu. Iată la ce este util în grădinărit:

Indulcește roșiile – Datorită proprietății sale de a diminua aciditatea solului, bicarbonatul îndulcește roșiile. Adăugați 2 linguri de bicarbonat la 5 litri de apă și pulverizați soluția pe roșii.

Fungicid – Combinați 4 lingurițe de bicarbonat cu 4-5 l de apă pentru a crea un fungicid casnic care funcționează la fel de eficient ca cele din magazine, dar la un cost mai mic, conținând mai puține substanțe chimice și toxine.

Combate dăunătorii – Amestecați cantități egale de bicarbonat și făină și presărați acest mix pe plante (cum ar fi broccoli, varză). Acest amestec elimină viermii de pe varză, fără a provoca daune mediului.

Elimină melcii – Presărați un amestec de bicarbonat cu coji de ouă măcinate în jurul plantelor. Acest mix împiedică melcii să se apropie de plante. Alternativ, puteți presăra cenușă în jurul plantelor.

Elimină microbi – Așa cum igiena mâinilor este esențială pentru oameni în a preveni răspândirea microbilor, putem ajuta și plantele.

Realizați un mix de bicarbonat de sodiu, câteva picături de detergent și apă. Agitați bine amestecul într-o sticlă și pulverizați pe plantele cu dăunători.

Lasă un comentariu