Stațiunea în care prețul unui șezlong a ajuns cât o noapte de cazare în Costinești. “Oamenii au devenit lacomi”

eduard

Insula Hvar din Croația pare să fie una dintre destinațiile favorite de către mii de turiști, însă, de când țara a trecut la moneda Euro, se pare că prețurile au explodat cu mult peste ce erau în urmă cu ceva ani.

O turistă a rămas înmărmurită când a văzut cât trebuie să dea pe un șezlong.

Niav, una dintre cele mai apreciate influencerițe din Slovenia, a spus adevărul despre ce presupune, de fapt, o zi de plajă pe cea mai însorită insulă croată.

Insula Hvar este un muzeu istoric-cultural și una dintre cele mai populare destinații de vacanță din Croația, însă nu toți turiștii știu că trecerea la moneda Euro a țării a venit și cu o majorare semnificativă a prețurilor. Fie că este vorba de produsele alimentare, imobiliare sau turism, se poate spune că o vizită în Croația a devenit un lux.

”Croația a luat-o razna după ce a trecut la Euro. Acum imaginați-vă cum este pentru localnici… și cu salariul mediu în Croația, care este unul dintre cele mai sărace din UE. Păi imaginează-ți că trăiesc în Croația.

La câți bani am, eu mănânc doar pâine și margarină, uneori când nu am margarină, pun doar puțin zahăr peste“,a spus tânăra.

Cât costă un șezlong pe o plajă din Croația
Celebra influenceriță a povestit pe rețelele de socializare șocul pe care l-a avut atunci când a ajuns la plajă, pe insula Hvar.

Deși nu era o destinație necunoscută pentru ea, se pare că 4 ani au fost suficienți ca salariul ei să nu mai țină pasul cu noile scumpiri.

Tânăra a povestit că a vizitat insula croată în urmă cu 4 ani, atunci când încă își putea permite un sejur decent, însă, de data aceasta, a avut un șoc atunci când a aflat că pentru o zi de plajă trebuie să plătească 40 de euro/persoană pentru un șezlong.

„Acum sunt în Hvar și nu m-am mai întors de vreo patru ani. Și, bineînțeles, Croația a trecut la moneda euro acum.

Ghiciți cât costă un pat de zi la celebrul bar de pe plaja Hula Hula? 40 de euro de persoană pe pat! Poftim!? Nu, nu este umflat prețul. Oamenii au devenit lacomi, un apartament de 3 stele era 30€, acum 70, 80, 100 de euro.

Din la Slovenia în Grecia cu mașina, 5 persoane! 19 zile de vacanță m-au costat mai puțin decât 10 zile pe coasta croată. Păi eu sunt din Slovenia, slovenii merg mereu în vacanță în Croația. Dar anul acesta călătoresc în Tenerife pentru că este și mai ieftin…“, a mai spus Niav într-un clip video pe TikTok.

Insula Hvar este considerată una dintre cele mai frumoase destinații din Croația. Este situată în Dalmația centrală, în largul rivierei Makarska, între insulele Brac, Vis și Korcula.

Pe lângă peisajele care îți taie respirația, insula croată este cunoscută ca fiind una dintre cele mai importante destinații de petrecere, unde zeci de baruri și localuri îi întâmpină pe turiști cu cele mai selecte băuturi, muzică bună, dar și celebrele petreceri din timpul zilei.

Lasă un comentariu