Starea de Urgență este prelungită cu încă o lună! În ce țară s-a luat această decizie?

0

Pentru evitarea răspândirii noului coronavirus, Al-Sultan Abdullah, regele Malaeziei, a prelungit starea de urgență cu încă o lună.

Starea de urgență din Malaezia a fost solicitată de premierul Muhyiddin Yassin, permițându-i acestuia suspendarea parlamentului într-un moment crucial pentru guvernul său.

COVID-19 Malaezia: Starea de urgență a fost prelungită
Starea de urgență din Malaezia a fost declarată luni de către rege, Abdullah sultanul Ahmad Shah, fiind prima din ultimii 50 de ani. Palatul a declarat că Starea de Urgență va dura până la 1 august.

Starea de Urgență, prima din ultimii 50 de ani, a fost declarată luni de către rege, sultanul Abdullah sultanul Ahmad Shah.

Din cauza instituirii stării de urgență, activitatea politică din această țară este suspendată și se acordă statului puteri noi. Premierul Muhyiddin Yassin a introdus noi restricții în mare parte a țării, iar carantina a fost instituită la o zi după aceste reguli.Premierul, fiind la 10 luni de la începutul mandatului, a declarat că această stare de urgență nu este o lovitură de stat militară.

Raed Arafat, despre dozele de vaccin
Raed Arafat a declarat că nicio doză de vaccin nu va fi aruncată, indiferent dacă oamenii nu vor dori să se vaccineze.

„Nu trebuie să rămână (nr. doze vaccin). În primul rând cei care se înscriu, trebuie să meargă. Dacă s-au înscris şi nu au mers şi au rămas câteva doze, trebuie să existe o soluţie identificată sau aşteptată în care să se spună că aceste doze nu se aruncă şi se dau unor oameni, chiar dacă apar pentru a doua zi sau dacă nu sunt chiar pe listă şi pot fi vaccinaţi şi intră în sensul de a fi vaccinaţi atunci să se vaccineze.”, a declarat Raed Arafat.

„Îndemnul meu pentru toți este să înțeleagă că asta este speranța pe care o avem la acest moment. Asta este calea pe care, dacă o urmează cât mai mulți, vaccinul fiind voluntar, considerat sigur și gratuit, reușim poate cât mai repede să ajungem într-o situație cât mai apropiată de normalitate.

Îndemnul meu pentru toți este să nu asculte toate aceste afirmații nefondate despre vaccin, și să meargă pe informațiile care sunt furnizate și care sunt justificate științific, există deja destule care să dea informații și să explice cum funcționează vaccinul respectiv, și să vină la vaccinare”, a mai spus șeful DSU.