Soția medicului erou Cătălin Denciu, declarații cutremurătoare. Ce i-a spus medicul la câteva minute după tragedie?

0

Cu toate că are o familie și știa că cei dragi îl așteptau se se întoarcă acasă, medicul Cătălin Denciu nu a mai ținut cont de nimic în momentul în care a izbucnit incendiul la secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț. A intrat în flăcări în încercarea de a-și salva colegii și pacienții, costumul de protecție pe care îl purta s-a aprins imediat, iar el a suferit răni grave.
Ce i-a spus medicul Cătălin Denciu soției lui după incendiu?
În primele momente după incendiu, medicul Cătălin Denciu a reușit să ia legătura cu soția lui, tot medic de profesie. Aceasta a dezvăluit că medicul erou era încrezător că lucrurile vor evolua bine în cazul lui, însă era marcat de tot ceea ce a văzut în secția ATI.

„După tragedie am reușit să vorbesc un pic cu el, printre investigațiile care i se făceau. Și ultima dată am vorbit cu el înainte de a se sui în ambulanță. Și era încrezător că va fi bine. Nu am discutat despre ce s-a întâmplat. Atât, el spunea: eu sunt bine, ceilalți ardeau. Era siderat de ceea ce se întâmplase și ce văzuse acolo. Nu pot să spun că era calm, era într-o stare de agitație, de oroare de ceea ce văzuse. Soțul meu a lucrat timp de un an de zile la spitalul Saint-Luc, în Bruxelles, la anestezie. Și eu am zis că vreau să rămân să practic această meserie, să ajut români, nu să mă duc în altă parte. Și din cauza asta a rămas în țară cu mine.”, a spus soția lui Cătălin Denciu, potrivit digi24.ro .
Ulterior, medicul Cătălin Denciu a fost transferat la spitalul din Belgia, un spital militar care este specializat în tratarea marilor arși, iar soția acestuia crede că transferul în străinătate este șansa de care medicul avea nevoie pentru a se recupera complet.

„Este șansa lui. Asta am discutat cu toți colegii și de specialitatea de plastică, și ceilalți. Trebuia musai să îi se acorde șansa maximală. E suficient că i-au acordat minima șansă de a supraviețui într-un spital românesc făcându-și treaba. Măcar șansa de recuperare să o aibă. El era un om care făcea treaba. Nu stătea să comenteze. Era un om corect și spera la corectitudine și din partea celorlalți. Nu știu dacă eu ar trebui să îl caracterizez. Când faci un asemenea gest, cuvintele sunt de prisos. Și cred că ar trebui întrebați pacienții pe care i-a tratat și care îmi trimit mesaje peste mesaje de sprijin și de încurajare. Sper să fie bine.”, a adăugat soția medicului.