Soția medicului Cătălin Denciu din Piatra Neamț: „Nu avem nevoie de un erou, avem nevoie de un soţ, un tată”

0

Soţia medicului Cătălin Denciu de la Spitalul din Piatra Neamț a povestit despre primele momente în care a putut vorbi cu el, înainte să fie transportat la spitalul din Iași.
Medicul Cătălin Denciu era de gardă în seara fatidică în care iadul s-a dezlănţuit în secţia ATI a Spitalului Judeţean Neamţ. El a încercat să scoată din flăcări pacienţii Covid în stare gravă, însă a fost grav rănit. Apoi, a fost dus de urgenţă cu o aeronavă militară la Bucureşti, având arsuri pe o mare parte din suprafaţa corpului și transferat mai apoi la un spital din Belgia pentru a primi tratament.
Soţia medicului a povestit pentru Observator că soțul ei a sunat-o imediat după incident și i-a spus că este bine, dar era șocat de ceea ce a văzut. Femeia spune că are susținerea tuturor, însă tot ce contează pentru ea și copii săi e ca medicul Cătălin Denciu să se întoarcă la ei sănătos.

„Se interesează toţi de el şi doamna ambasador şi toată lumea. Pe mine nu mă interesează astea, vreau să primească atenţia medicală pe care cu siguranţă o va primi acolo şi să se întoarcă acasă viu şi sănătos cât se poate.
Colegii se mobilizaseră şi începuseră să caute soluţii în străinătate, ştiind exact care sunt condiţiile şi şansele pe care le are un pacient, mare ars, cum spunem noi în ţara noastră şi atunci soluţia domnului ministru a venit să ne ajute, să nu mai căutăm noi disperaţi soluţii în afară, a spus femeia.

„Carnagiu ce a fost acolo”
Soția doctorului Cătălin Denciu a spus că acesta era în stare de șoc și repeta faptul că a văzut cumva ardeau de vii pacienții săi. „Pentru mine nu contează, exact asta i-am spus înainte de a pleca, nu avem nevoie de un erou, avem nevoie de un soţ, un tată. Ştiu că şi-a făcut meseria asta şi sper să şi-o facă în continuare cu dedicaţie, prea multă dedicare uneori pentru ce oferă sistemul medicla din ţara noastră.

Era încrezător, el era îngrozit de ceea ce a putut să vadă acolo, îmi spunea încontinuu: „Eu sunt bine, eu sunt bine, ceilalţi ardeau, ardeau”. Are mâinile arse, era înfăşurat în folie protectoare. A fost o chestiune de secunde, de groază, carnagiu ce a fost acolo”, a povestit soția medicului erou.

Opt pacienţi COVID în stare gravă au ars de vii, sâmbătă seară, în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, iar alţi doi şi-au pierdut viaţa în timp ce erau evacuaţi.