Sorin Cîmpeanu, vești bune pentru toți elevii! Se întâmplă de luni, 22 noiembrie

0

Ministrul Educației a declarat că începând de luni, 22 noiembrie, vor putea merge la școală peste 2,6 milioane de elevi. A fost semnat ordinul comun prin care se aprobă prezența fizică a elevilor la școală, în localitățile în care rata de incidenţă este sub 3 la mie, independent de procentul de imunizare a personalului din unitatea de învăţământ.

Anunțul Ministrului Educației pentru toți elevii

Un procent de 90% dintre elevii din România vor începe cursurile în format fizic, de luni, 22 noiembrie. Doar 10% dintre școlari vor continua să facă ore online. Anunțul a fost făcut vineri de către Sorin Cîmpeanu care a precizat că sunt vizați atât elevii cât și preșcolarii.

90 la sută din elevii și preșcolarii din România, de luni, vor putea să meargă la școală sau la grădiniță cu prezență fizică. Este vorba de 16.120 de unități de învățământ (școli, grădinițe), a declarat Sorin Cîmpeanu, la TVR.

Printr-un ordin comun publicat în Monitorul Oficial, a fost aprobată prezența elevilor în școlile din localitățile în care rata de incidență este sub 3 raportat la mia de locuitori, independent de procentul de imunizare a personalului din instituția de învățământ.

Apel către cadrele didactice din România

Sorin Cîmpeanu a făcut apel la reprezentații celor 1.792 de instituții de învățământ care sunt închise, să facă tot posibilul ca elevii să poată reveni la ore în format fizic, începând cu cealaltă săptămână.

Fac un apel pentru ca şi aceste şcoli, în care învaţă 10% din copiii României, cu sprijinul colegilor cadre didactice şi personal auxiliar şi nedidactic să poată merge la şcoală de săptămâna cealaltă, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Potrivit spuselor Ministrului Educației, până în prezent, 33% dintre elevi eligibili s-au imunizat, între care un număr de 117.000 de copii cu vârste între 12 și 16 ani și peste 290.000 de elevi cu vârsta mai mare de 16 ani.

Reamintim faptul că în luna octombrie, elevii din România au avut parte de o vacanță impusă, care nu era în structura anului școlar. Școlarii au stat acasă în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie, măsură pe care autoritățile au luat-o cu scopul de a limita mobilitatea.

Conform structurii anului școlar 2021-2022, primul semestru se va încheia pe data de 22 decembrie, astfel încât23 decembrie este prima zi din vacanța de iarnă.

Vacanța de sărbătorile de iarnă se încheie pe 9 ianuarie pentru copiii de grădiniță și clase primare și pe 2 ianuarie pentru elevii de gimnaziu și liceu.