Sophia Loren a împlinit 88 de ani. Cum arată azi cea mai admirată actriță a tuturor timpurilor

eduard

Sophia Loren pare să fi descoperit elixirul tinereții fără bătrânețe. A împlinit 88 de ani și arată spectaculos. Drept dovadă stau cele mai recente imagini cu ea.

Pe 20 septembrie 2022, Sophia Loren a împlinit 88 de ani. Simbol al cinematografiei italiene, vedeta a fost recompensată cu numeroase premii de-a lungul lungii sale cariere.

Este foarte activă și în prezent și participă în continuare la multe evenimente, la care surprinde cu forma maximă pe care o demonstrează.

Sofia Villani Scicolone s-a născut pe 20 septembrie 1934. După ce și-a trăit copilăria în mare parte în timpul războiului, ea a început să facă primii pași spre celebritate la vârsta de 14 ani, când a început să participe la concursuri de frumusețe și interpretând roluri mici în filme artistice.

Primele roluri le-a avut în filmele lui Vittorio de Sica, regizorul care a descoperit-o. În 1950 a participat la Miss Italia, unde a câștigat titlul de Miss Eleganza, creat special pentru ea. De aici a fost un drum scurt până la Hollywood și la întâlnirile ei cu mari actori ai vremii, premiile, iubirile, familia și faima.

Sophia Loren a iubit toată viața un singur bărbat
În cele șase decenii de cinema, Sophia Loren a jucat în aproape 100 de filme, lucrând îndeaproape cu marii regizori ai vremii, de la Vittorio de Sica, George Cukor, Charlie Chaplin, Mario Monicelli și Ettore Scola la Robert Altman.

Ea a fost cea mai fotografiată femeie din lume și un sex-simbol pentru generații întregi, fiind numită Marilyn Monroe în variantă brunetă.

La numai 15 ani, l-a întâlnit și pe Carlo Ponti, care era cu 22 de ani mai mare, cu 10 cm mai scund și însurat, dar cu toate acestea povestea lor de dragoste a fost unică, și el avea să îi fie soț până la moarte, spre uimirea tuturor.

S-a căsătorit de două ori cu Carlo Ponti, prima data în septembrie 1957 în Mexic, însă pentru că legea italiană nu-l lăsa să divorțeze de prima nevastă, a fost nevoit să anuleze căsătoria pentru a nu fi arestat pentru bigamie.

Însă, ulterior Carlo și Sophia au plecat în Franța, unde au devenit cetățeni francezi și astfel, regizorul a putut să divorțeze. Astfel, ei s-au căsătorit din nou pe 9 aprilie 1966 în Franța.

Cei doi au avut doi copii: Carlo Jr., născut în 1968 și Edoardo, născut în 1973, și au rămas împreună până la moartea lui Ponti, în 2007.

Întrebată dacă nu ar vrea să se recăsătorească, Sophia a spus că „este imposibil să iubească pe altcineva” și a preferat să rămână singură.

Superba actriță este bunica a trei nepoţi: Vittorio (15 ani), fiul lui Carlo Jr, care e căsătorit cu violonista maghiară Andrea Meszaros, Lucia (16 ani) şi Leonardo (11 ani), copiii lui Edoardo şi ale soţiei lui, Sasha Alexander.

Sophia Loren a fost la închisoare
Viața fabuloasă a Sophiei Loren a cunoscut și câteva momente de care marea actriță nu își amintește cu plăcere. În memoriile sale publicate în 2014, starul italian a dezvăluit că a fost în închisoare. Un adevărat test pentru diva cinematografiei italiene.

De ce a fost în închisoare? Potrivit acesteia, condmnarea ar fi survenit din cauza unei erori a contabilului ei. În timp ce ea a stat câțiva ani în Franța, contabilul nu i-ar fi completat dosarele fiscale la întoarcerea în țara natală, Italia.

„Desigur că am făcut recurs, dar în 1980 am fost condamnat la 30 de zile de închisoare. A trebuit să fac alegerea dificilă între închisoare sau să nu mă pot întoarce niciodată în țara mea de origine”, povestește Sophia Loren.

„Fiii mei aveau 14 și 9 când a trebuit să-mi fac bagajele. Când și-au luat rămas bun de la mine, am încercat să le memorez expresiile. Când am aterizat la Roma, o mașină de poliție m-a escortat la închisoarea Caserta, unde prizonierii erau supravegheați de călugărițe. Eram numărul prizonierului 24″, s-a confesat Sophia Loren.

„Am suferit teribil de izolare. Nimic nu este mai umilitor decât privarea de libertate”, a scris ea.

„Pe 5 iunie la ora 6:20 am plecat din închisoare pentru a-mi ispăși restul pedepsei acasă, cu mama la Roma. Eram mai slabă, dezamăgită şi mult mai înţeleaptă”.

Lasă un comentariu