Siropul de bere calmează și tratează tusea seacă. Rețeta remediului natural cu doar 2 ingrediente

eduard

Oamenii au devenit din ce în ce mai interesați de leacurile pe care le foloseau bunicii noștri. Atunci când aceștia nu aveau acces la medicamente, încercau din răsputeri să obțină remedii naturale non invazive care să funcționeze optim.

Unul dintre aceste remedii este siropul de bere, un leac care se face cu ajutorul a două ingrediente. Acesta luptă împotriva tusei seci, o situație foarte inconfortabilă și obositoare care poate persista zile întregi după o răceală sau o gripă.

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a face siropul de bere:

2 căni de bere
o jumătate de cană de zahăr
Siropul se prepară foarte ușor și este gata în jumătate de oră. Se pune zahărul într-o oală antiaderentă și se încălzește până se caramelizează. Apoi, se toarnă și berea și se amestecă până ce se omogenizează ingredientele, păstrând focul mic.

Atunci când siropul a prins culoarea mierii, se oprește focul și se mută într-un recipient care se închide ermetic. Se mută într-un loc întunecos și răcoros și se se consumă câte o linguriță pe zi.

Cum mai poți utiliza berea
Berea este foarte utilă în gospodărie, însă din cu totul alte motive față de cum suntem obișnuiți. Iată care sunt câteva moduri în care o puteți folosi:

Îndepărtează rugina de pe șuruburi

Atunci când nu mai puteți să deșurubați șuruburile ruginite, vă puteți folosi de bere care, datorită acizilor din compoziție, va îndepărta rugina. Turnați bere peste șuruburi, așteptați puțin să acționeze, iar apoi încercați din nou.

Redă strălucirea obiectelor metalice

Obiectele din oțel își vor răcăpăta strălucirea datorită nivelului scăzut de aciditate din bere, așa că le puteți curăța fără probleme.

Ține dăunătorii la distanță

Atunci când doriți să țineți muștele, melcii și gândacii la distanță, tot ce trebuie să faceți este să turnați berea într-un pahar cu gura lată, să acoperiți paharul cu folie de aluminiu și apoi să faceți câteva găurele în folie. Insectele vor fi atrase de mirosul berii și vor cădea în pahar, fără să mai poată ieși.

Îndepărtează celulele moarte ale pielii

Puteți să obțineți o mască de față naturală folosind câteva căpșuni și câteva linguri de bere. După ce pasați căpșunile, amestecați-le cu bere până obțineți o pastă. Aplicați masca pe față pentru a îndepărta celulele moarte și impuritățile și pentru a stimula regenerarea celulară.

Lasă un comentariu