Semnele premergătoare ale infarctului miocardic: Cum identificarea precoce poate salva vieți

eduard

Infarctul miocardic, cunoscut și sub numele de atac de cord, poate fi neașteptat și amenințător de viață, însă semnele sale pot fi recunoscute chiar și cu o lună înainte de incident, potrivit unor cercetări recente.

Acest lucru ne arată că un pas crucial în lupta împotriva bolilor de inimă este conștientizarea. Infarctul miocardic poate să se manifeste diferit de la o persoană la alta, iar semnele sale pot fi asociate și cu alte afecțiuni.

Cu toate acestea, identificarea timpurie a acestor semne poate face diferența dintre viață și moarte.

Durerea în piept este unul dintre semnele cele mai cunoscute ale infarctului miocardic. Aceasta poate varia în intensitate și poate radia spre alte părți ale corpului, precum umărul sau brațul stâng, gâtul, maxilarul sau abdomenul.

În unele cazuri, durerea poate apărea și dispărea în mod repetat.

Dispneea sau dificultățile în respirație reprezintă, de asemenea, un semn comun al infarctului miocardic. Acestea pot fi rezultatul acumulării de lichid în plămâni, fenomen cunoscut sub numele de edem pulmonar, care apare în urma insuficienței cardiace.

Oboseala excesivă, disconfortul sau durerea în diferite părți ale corpului, cum ar fi brațele, spatele, gâtul, maxilarul sau abdomenul, pot fi, de asemenea, semne ale unui infarct miocardic iminent.

Tulburările digestive, cum ar fi greața, vărsăturile sau arsurile la stomac, pot precede un infarct miocardic și pot fi greu de asociat cu inima. Însă dacă aceste simptome apar în mod frecvent sau într-un mod neobișnuit, este recomandat să se consulte un medic.

În plus, este esențial de reținut că persoanele cu anumiti factori de risc, precum vârsta înaintată, istoricul familial de boli cardiace, fumatul, hipertensiunea arterială, diabetul zaharat, colesterolul ridicat și un stil de viață sedentar, sunt mai predispuse la a suferi un infarct miocardic.

Cunoașterea și înțelegerea semnelor infarctului miocardic sunt esențiale pentru intervenția timpurie și prevenirea complicațiilor severe. Este important să se consulte un medic dacă există îngrijorări cu privire la sănătatea cardiovasculară sau dacă se suspectează prezența semnelor prezentate.

Lasă un comentariu