SEMINTELE DE PEPENE SUNT BENEFICE PENTRU SANATATE – CE SE INTAMPLA IN ORGANISMUL TAU DACA LE INGHITI

eduard

Pepenele este unul dintre cele mai poplare fructe în sezonul cald. Este bogat în vitamine, minerale și alți nutrienți esențiali, cu numeroase beneficii asupra sănătății.

Pepenele este un adevărat stimulent pentru sănătate, având o multitudine de nutrienți benefici pentru organism. Este important să știi că acest fruct poate fi însă contraindicat pentru anumite persoane.

Consumat ca atare, pepenele este benefic pentru sănătatea inimii, datorită conținutului ridicat de licopen. Licopenul este un antioxidant puternic, recunoscut pentru efectul de reducere a colesterolului din sânge, scrie doctorulzilei.ro.

Pepenele mai conţine şi fibre, proteine, calciu, acid folic, magneziu şi potasiu.

Pe lângă miezul de pepene, semințele reprezintă adevărata comoară din acest fruct, susțin experții.

Semințele de pepene sunt bogate în magneziu și alte minerale esențiale. Iată cum le poți consuma!

Proteinele din semințele de pepene verde conțin aminoacizi esențiali, printre care cei mai importanți sunt: arginina, care are capacitatea de a regla tensiunea arterială și de a ameliora suferințele arterelor mici.

Cea mai răspândită vitamină din grupul B, care se află în semințele de pepene verde, este niacina, esențială pentru menținerea sănătății sistemului nervos, sistemului digestiv și pentru menținerea elasticității pielii.

Mineralele sunt din abundență în semințele de pepene verde. Pe primul loc se află magneziul urmat de altele, precum fosforul, fierul, potasiul, sodiu, cupru, mangan și zinc. Toate contribuie la procesele metabolice, întrețin musculatura și articulațiile, dar și tonusul musculaturii netede.

Surprinzător, semințele de pepene verde conțin grăsimi sănătoase – grăsimi monosaturate, grăsimi polinesaturate, omega 3 și omega 6.

Nutriționistul Cristian Mărgăritspune că semințele din pepene pot fi consumate în mai multe feluri.

„Mineralele, în special magneziul, sunt foarte utile și se regăsesc în semințele de pepene. Trebuie să învățăm să mâncăm și semințele fie atunci când mâncăm și pepenele, fie le separăm, le dăm cu puțin sare și le uscăm în cuptor.

Le putem pune în salată sau le putem mânca pur și simplu. Semințele de pepene sunt comestibile și conțin foarte mult magneziu. Sunt bune pentru sănătate”, a declarat Cristian Mărgprit, potrivit doctorulzilei.ro.

În anumite țări asiatice semințele din pepene sunt consumate din belșug. Acestea sunt uscate, prăjite și apoi consumate ca gustare. Sunt o sursă valoroasă de proteine.

Mai exact, porția ideală este o cană are 30 de grame de semințe de pepene, ceea ce înseamnă peste 60% din doza zilnică recomandată.

Lasă un comentariu