Secretul ţinut de Simona Halep timp de 11 ani! De ce boală dureroasă suferă sportiva

0

Fostul număr 1 WTA, Simona Halep, a dezvăluit că suferă de o boală chinuitoare. Ea a declarat că se luptă cu această afecţiune de mai bine de 11 ani. Simona acuză de dureri mari, oricând face efort, dar asta nu a oprit-o din a practica sport de performanţă.

De ce boală suferă Simona Halep
Jucătoarea de tenis a ţinut confidenţial, timp de 11 ani, faptul că are probleme la picioare. Ea suferă de tendinită și este obligată să poarte orteze pentru a ameliora durerea. Meciurile de tenis ar fi aproape imposibile pentru Simona în lipsa lor.

”Acum vreo 10 – 11 ani eram în străinătate și m-a luat durerea de tendon. Atunci doctorul de la turneu mi-a recomandat să fac un test. Am făcut și de atunci am avut parte de orteză. Am folosit-o zi de zi.
Atunci când merg am renunțat la ele pentru că vreau să se așeze tălpile și să mă simt și eu un pic mai comod, dar atunci când fac efort le folosesc în permanență. Mi-au echlibrat tot corpul. Înainte eram cu 1 – 1.5 la sută diferență, atunci când călcam de pe un picior pe celălalt, iar acum sunt la 0.1 – 0.2 la sută. Am progresat foarte mult în anii aceștia”, a dezvăluit Simona Halep într-un interviu pentru cei de la Asociația de Pediatrie, citată de as.ro.

Cum sunt meciurile fără orteze
Simona a experimentat şi meciuri în care nu a purtat orteze, după ce s-a întâmplat să le uite la hotel. A suferit dureri serioase din cauza acestei neatenţii.

”Am jucat, dar pentru că le-am uitat…Nu a fost voia mea. Le-am uitat la hotel și a trebuit să joc o oră fără ele. Am avut dureri în talpă și am făcut febră musculară la mușchii din talpă”, a mai declarat Simona Halep.

Acum, sportiva noastră se află în carantină, deoarece vrea să participe la Australian Open, dar organizatorii au reguli foarte stricte, menite să-i protejeze pe sportivi de temutul coronavirus. Timp de 14 zile, toți sportivii care participă la turneul din Australia au fost nevoiți să rămână în carantină, aproape închiși în camerele de hotel.