Secretele pentru o salată de boeuf desăvârșită. Încearcă această rețetă

0

Unul dintre preparatele nelipsite de pe masa de sărbători, mai ales la Crăciun și la Revelion, este, fără îndoială, salata de boeuf. Nu există gospodină care să nu fi încercat această rețetă măcar o dată, însă, adevărul este pe nu e atât de ușor de obținut gustul desăvârșit al unei salate de boeuf.

Secretul pentru cea mai bună salata de boeuf

Dacă îți faci lista cu bucate tradiționale pentru masa de Crăciun sau pentru Revelion, nu uita să notezi salata de boeuf. Îți prezentăm aici o rețetă care te va ajuta să obții gustul desăvârșit al acestui preparat.

Ai nevoie de următoarele ingrediente: 1 piept de pui, 200 g mazăre fiartă, 4 morcovi, 2 rădăcini de pastârnac, 4 castraveți mici în saramură, 2 gogoșari în oțet, 500 g cartofi, 150 ml maioneză, 2 lingurițe muștar de hrean, ½ linguriță sare, ¼ linguriță piper proaspăt măcinat, 50 g măsline feliate.

Mod de preparare salata de boeuf: Se fierbe pieptul de pui, după care se taie mărunt. Într-un alt vas se fierb legumele, și se lasă la răcit. Castraveții și gogoșarii se toacă mărunt și se lasă la scurs pentru că vor lăsa multă zeamă.

Truc de tăiat legumele pentru salata de boeuf. Se folosește o sită pentru prăjit cartofi. Cartofii fierți se taie pe lung în trei sau două felii, în funcție de mărime. Puneți sita deasupra unui bol, felia de cartof peste sită și apăsați ușor. Procedați la fel și cu celelalte legume.

Toate ingredientele se adaugă într-un vas mare, după care se amestecă și se adaugă sare și piper după gust. Este important să puneți cantități egale de carne și legume, pentru ca salata să aibă o consistență ideală.

Pregătiți un bol separat pentru a prepara maioneza. Aveți nevoie de un gălbenuș de au fiert, două gălbenușuri crude, sare și ulei. Zdrobiți cu furculița gălbenușul fiert, după care amestecați cu cele două gălbenușuri crude. Se adaugă 200-250 ml de ulei și se învârte cu lingura în sensul acelor de ceasornic. Se amestecă continuu până ce se obține consistența dorită.

La final adaugați maioneza peste legume și carnea de pui și așezați compoziția pe un platou. Masa este servită!