Se schimbă legea! Noile reglementări sunt valabile pentru TOȚI șoferii

0

Se scimbă legea și de data aceasta sunt vizați șoferii. Înepând cu 10 septembrie 2020, polița RCA (asigurare obligatorie de Răspundere Civilă Auo) poate fi prezentată și pe telefon.
O nouă schimbare legislativă vine în ajutorul șoferilor de mâine, joi, 10 septembrie 2020. Șoferii români nu mai au ca obligativitate deținerea poliței RCA, pentru că le pot face dova autorităților în format electronic- adică, pot prezenta asigurarea obligatorie direct de pe telefon.
Astfel, această modificare a fosst adoptată în august, de ASF. în ceea ce privește legislația asigurărilor auto. Potrivit modificărilor relevate, șoferii pot prezenta „polița de asigurare RCA pe suport de hârtie sau în format electronic”.
Mai mult decât atât, noile reglementări ale Normei ASF nr. 20/1017 ce vizează asigurările auto din România au fost publicate în Monitorul Oficial pe data de 7 septembrie și vor intra în vigoare la trei zile de la publicare, adică mâine, joi, 10 septembrie 2020.
Cum poți dovedi că ai o poliță RCA?
„Digitalizarea reprezintă un obiectiv foarte important pentru Autoritatea de Supraveghere Financiară, iar propunerile de modificare a Normei nr. 20/2017 sunt menite să vină în sprijinul asiguratului RCA, în sensul simplificării procedurii de verificare a existenţei unui contract de asigurare civilă obligatorie auto valabil.

Astfel, conform proiectului de modificare şi completare a normei, aflat în consultare publică pe site-ul autorităţii, conducătorii auto vor putea prezenta agenţilor de poliţie, la un eventual control, şi varianta electronică a poliţei RCA. Prin urmare, nu va mai fi necesar ca şoferii să aibă asupra lor contractul de asigurare obligatorie auto doar în format original, pe suport de hârtie,” se arată într-un comunicat de presă transmis de ASF.