Se măresc alocațiile cu 20%! Ce a declarat ministrul Raluca Turcan?

0

Alocațiile elevilor se vor mări cu 20% chiar din luna ianuarie, conform declarațiilo Ministrului Muncii, Raluca Turcan.

Elevii au parte de o surpriză la început de an! Vor avea parte de alocații mărite cu 20%, nu cu 10% cum era propus, chiar de la 1 ianuarie 2021. Inițial s-a vorbit despre o majorare cu 10% în luna ianuarie și cu alte 10% în luna august.

Alocațiile se măresc din luna ianuarie 2021
Copiii se vor bucura de o majorare cu 20% a alocațiilor chiar de la începutul anului 2021. Guvernanții au schimbat planurile inițiale.

”Suntem în momentul de față pe OUG care prevede majorarea alocațiilor cu 20% și eu cred că vor crește cu 20% de la 1 ianuarie. Banii sunt prevăzuți,” a precizat ministrul muncii.
Noul Ministru al Muncii spune că nu acesta era planul inițial, însă la momentul actual decizia de majorare a alocațiilor cu 20% este definitivă.
Așadar, o altă majorare în luna august nu va mai avea loc, cum era stabilit inițial. Raluca Turcan nu a făcut precizări cu privire la majorarea pensiilor, așa că nu se știe dacă vor fi amânate pentru luna septembrie 2021.

Așadar, o altă majorare în luna august nu va mai avea loc, cum era stabilit inițial. Raluca Turcan nu a făcut precizări cu privire la majorarea pensiilor, așa că nu se știe dacă vor fi amânate pentru luna septembrie 2021.

Discuţia pe care am avut-o astăzi (marţi – n.r.) la Casa Naţională de Pensii Publice mi-a oferit garanţia că anul viitor vom porni intens demersurile pentru îmbunătăţirea legislaţiei, că vom eficientiza activitatea acestei instituţii şi că serviciile oferite beneficiarilor vor fi mai prompte şi de calitate. Astfel, împreună cu Casa Naţională de Pensii voi anunţa în cursul zilei de mâine (miercuri – n.r.) calendarul plăţii pensiilor pe anul 2021, astfel încât toţi pensionarii să ştie clar în ce zi a lunii urmează să îşi primească banii”, a fost mesajul Ralucăi Turcan postat pe rețelele de socializare.

„Am transmis, atât conducerii, cât şi angajaţilor, îndemnul meu de a fi riguroşi, corecţi şi implicaţi în munca lor, pentru că milioanele de pensionari din România au nevoie de instituţii care să le fie aproape şi să le vină cu adevărat în ajutor”, a mai spus Raluca Turcan.