Se introduc noi restricții? Traficul poate fi oprit pe timpul nopții!

0

Ludovic Orban vrea să excludă reintroducere unui alt lockdown cu toate că numărul de cazuri pentru coronavius cresc de la o zi la alta, încearcă să găsească noi măsuri.

În ultima perioadă a avut loc o explozie a cazurilor de Covid dar cu toate astea reintroducere carantinei este exclusă iar mall-urile vor rămâne deschise.

Ludovic Orban nu dorește un alt lockdown

Orban a mai spus și că : „Am instituit măsuri care sunt gândite împreună cu specialiștii pentru depășirea anumitor praguri. (…) Suntem în analiza efectelor. Este prematur să faci o analiză a măsurilor luate, pentru că efectele se văd după o perioadă de 10 zile. Suntem într-o continuă evaluare a altor posibile măsuri pe care le putem adopta. Pe de altă parte, grija noastră este ca aceste măsuri să nu afecteze economia”

Ludovic Orban a precizat următoarele: „Aș prefera să nu port așa o discuție legată de praguri. Obiectul nostru este să reducem creșterea numărului de cazuri. Ne confruntăm cu o creștere de cazuri, nu o negăm. Pe de altă parte, am gândit o serie de măsuri aferente acestei creșteri de cazuri, pe care le aplicăm, sunt în curs de aplicare și analizăm care sunt efectele acestor măsuri. Să mai impunem o serie de restricții va trebui să avem temeiuri serioase. Iar în ceea ce privește o carantinare totală, suntem departe de o astfel de decizie.”

Traian Berbeceanu, noul prefect al Capitalei dorește introducerea restricțiilor pe timp de noapte: „Am luat în calcul carantinarea, cel puțin în anumite zone. Nu vrem să se creeze însă o emoție publică, nu vrem să fie interpretate măsurile noastre într-un fel sau altul. Forțele de ordine vor fi direcționate în acest sens, al locurilor de joacă, inclusiv poliția locală, vor face verificări în acest sens”, a menționat Berbeceanu.

„După întrunirea CNSU vom hotărî care sunt măsurile care se păstrează, dacă se iau și alte măsuri, în funcțiile de analizele care se fac. Nu am spus niciodată despre carantinare așa cum s-a preluat în anumite publicații, am spus că e posibil să fie impuse anumite restricții pe timp de noapte, dar nu pot să mă antepronunț înainte de decizia CNSU”, a mai spus Traian Berbeceanu.