Se închid hotelurile de la mare! Când intră în vigoare noua decizie?

0

Potrivit președintelui Uniunii Hotelierilor, un număr mare de hoteluri de pe litoralul bulgăresc își vor sista activitatea mult mai devreme decât în anii trecuți, din cauza pandemiei de coronavirus.
În unele stațiuni, precum Nisipurile de Aur, foarte multe hoteluri și-au închis porțile pentru turiști mult mai devreme ca în anii trecuți, din cauza pandemiei de coronavirus, care a dus la împuținarea exacerbată a turiștilor. Anumite unități hoteliere au închis de la 15 august 2020, iar cele care încă funcționau, vor fi închise în cursul acestei săptămâni, a declarat la Travel News președintele Uniunii Hotelurilor, Gheorghi Serev.
Se închid hotelurile în foarte stațiuni din Bulgaria, de la mare!
De asemenea, Gheorghi Serev a explicat că unul dintre motivele pentru care sezonul estival s-a terminat mult mai devreme este chiar legea de anulare a zborurilor către varna. Touroperatorii germani care operau în Varna au anulat toate zborurile, ultimul fiind pe data de 18 august 2020.
În momentul de față, în stațiune majoritatea turiștilor sunt fie bulgari, fie români, fiind greu ca alți străini să poată călători în Bulgaria, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus. Președintele Uniunii Hotelurilor a mai explicat că începând cu luna Septembrie foarte puține hoteluri vor mai fi deschise.

De la începutul sezonului estival, foarte mulți patroni de hoteluri și localuri au decis să păstreze unitățile închise în acest sezon, pentru că în luna august Germania a plasat câteva regiuni din Bulgaria pe lista roșie de călătorie pentru cetățenii nemți. Au fost afectate cele mai frecventate stațiuni, aflate în regiunile Varna și Dobrici. Este vorba nu doar despre Nisipurile de Aur, ci și despre Sf. Constantin și Elena și Albena.