Scene emoționante la priveghiul Ronei Hartner: „Vă mulțumim că ne-ați ajutat să trecem prin…

eduard

Rona Hartner va fi înmormântată vineri, 1 decembrie, în Cimitirul Bellu din București, iar cei care își doresc să îi aducă un ultim omagiu o pot face începând de miercuri, 29 noiembrie, când trupul neînsuflețit al artistei va ajunge în România din Franța. Familia actriței a organizat deja un priveghi în Toulon, duminică, la care au participat mai mulți prieteni și muzicieni.

Rinda, sora mai mare a regretatei Rona Hartner, a publicat un mesaj emoționant pe o rețea de socializare prin care le-a mulțumit celor care i-au adus un ultim omagiu artiste în Franța, țară în care aceasta locuia de mai mulți ani.

Priveghi în memoria Ronei Hartner, în Franța
„Sunt foarte recunoscătoare tuturor celor care au participat și au organizat acest priveghi aseară (n.r. duminică). Biserica era plină de prieteni și muzicieni.

Vă mulțumim tuturor pentru cuvintele și mărturiile frumoase scrise, vă mulțumim pentru muzica pe care a iubit-o atât de mult, vă mulțumim că ne-ați ajutat să trecem prin aceste momente care onorează viața Ronei”, este mesajul transmis de Rinda, sora actriței și cântăreței Rona Hartner, pe pagina de Facebook, acolo unde a publicat și o imagine din biserica în care i s-a adus un ultim omagiu artistei.

Rona Hartner, depusă la Capela Cimitirului Bellu
Rona Hartner a încetat din viață la 50 de ani, după o luptă cu un diagnostic nemilos și va fi înmormântată în Cimitirul Bellu din București, chiar de Ziua Națională a României. Conform familiei artistei, trupul neînsuflețit urmează să fie adus în țară și va fi depus la capelă, iar cei care vor dori să îi aducă un ultim omagiu o pot face până vineri, pe 1 decembrie, când va avea loc înmormântarea.

„Rona va fi depusă la Capela cimitirului Bellu Catolic, miercuri, când ajunge, și înmormântarea va avea loc vineri la ora 12”, a anunțat Rinda, sora Ronei Hartner.

A luptat până în ultimul moment
Rona Hartner fusese diagnosticată în vara lui 2023 cu cancer pulmonar și cu metastaze cerebrale.

„Am aflat acum două zile (n.r. 12 iulie) că nu a recidivat cancerul, dar ca am un alt cancer. La plămâni cu niște metastaze la creier. Recunosc că m-am întristat. E fază patru, cam avansat. Dar m-am gândit – de ce să mă întristez, ia să dau telefon tuturor prietenilor, preoților pe care îi știu și să îi pun să se roage. Vă rog și pe voi să vă rugați! (…)

Practic de două luni tușeam continuu. Am fost să văd foarte mulți doctori în Franța, care nu mi-au găsit niciun diagnostic. Și atunci m-am dus în România la un pneumolog român, foarte bun, care m-a auzit o singură dată tușind și m-a trimis imediat la radiografie. Mi-a zis că s-a găsit o pneumonie atipică și mi-a zis doctorul că după părerea ei, este ceva mult mai grav. M-am dus în Franța și am început să fac niște investigații și pe 12 iulie mi-a picat diagnosticul, pentru că cine caută, găsește. Diagnosticul spunea pur și simplu că am cancer în faza patru. Deja este cu metastaze”, mărturisea artista.

În lunile care au urmat, Rona dezvăluia că tratamentul recomandat are rezultate. Ultimele clipe și le-a petrecut în spital, iar alături i-au fost cei dragi. Își retrăsese fiica de la școală, iar una dintre cele mai mari dorințe ale ei era să lanseze un album la care lucra.

Lasă un comentariu