SADS-CoV: noul coronavirus care se transmite și prin animale! Cum ne poate afecta noul virus?

0

Noua versiune a virusului care a pus stăpânire pe întreaga planetă a fost descoperită cu puțin timp în urmă. Noul virus, SADS-CoV se poate transmite de la animale la oameni.
Care sunt animalele care ne pot infecta?
Porcii sunt noii posibili agenți de infectare, pentru care virusul este mortal. Conform cercetătorilor care au descoperit noul virus SADS-CoV, acesta provoacă decesul animalelor în proporție de 100% din situații. Debutul virusului este unul familiar, întrucât acesta a fost răspândit tot prin intermediul liliecilor, exact ca în cazul virusului COVID-19.
Din punct de vedere al simptomatologiei din cazul porcilor, noua versiune a virusului se manifestează prin gastroenterocolită acută, urmată de deces în absolut toate cazurile, cu precădere în cazul puilor de porc.

Oamenii de știință spun că pot exista și efecte asupra omului
Deși până acum SADS-CoV, sau Swine Acute Hiarrhea Sindrom Coronavirus, nu a afectat nicio persoană, transmiterea acestuia s-a demonstrat a fi posibilă și către oameni, cu ajutorul oamenilor de știință de la Universitatea din Carolina de Nord.
Profesorul Caitlin Edward s-a ocupat de coordonarea activității de cercetare care au demonstrat transmisibilitatea virusuluui între mamifere

În urma unor serii de teste, cercetătorii au descoperit că virusul poate infecta și celule umane. Celulele folosite în teste proveneau din plămâni, ficat, căi respiratorii și intestine.

Virusul aparține familiei alphacoronavirus. Prezența acestuia nu a mai fost înregistrată nicăieri în Europa încă din 1990, însă a circulat în Asia în tot acest timp. În China a fost înregistrată chiar și o creștere a ratei de îmbolnăviri în anul 2016.