S-a schimbat structura anului școlar. Câtă vacanță de iarnă au elevii

0

Elevii au avut parte de o mulțime de schimbări încă de anul școlar care a trecut, toate acestea din cauza pandemiei. Modificările nu se opresc aici și se pare că și structura noului an s-a schimbat. Astfel, elevii trebuie să știe când intră în vacanța de iarnă și câte zile libere vor avea.

Vacanța de iarnă, mai scurtă anul acesta

În ultima perioadă, elevii au avut parte de o mulțime de schimbări din cauza pandemiei și se pare că situația continuă să fie una dificilă. Anul acesta, elevii vor avea parte de o vacanță mai scurtă decât de obicei.

Anul acesta, vacanța de iarnă a elevilor va fi mult mai scurtă decât de obicei, având în vedere că aceștia au stat acasă de Paște mai mult decât trebuia. Astfel, Ministerul Educației a modificat structura anului școlar la începutul lunii noiembrie, dar nu toți elevii au aflat când termină școala pe anul 2021.

Conform autorităților, vacanța începe abia pe 24 decembrie, în ajunul Crăciunului, și nu pe 23, așa cum era programată inițial. Elevii se întorc la școală mai repede decât era programat, respectiv pe 2 ianuarie, pentru a recupera vacanţa formată pe care au avut-o de Paște.

Preșcolarii și elevii din clasele primare vor avea mai multe zile de vacanță. Aceștia vor reveni la ore abia pe 9 ianuarie 2022. Tot acum se termină și primul semestru, ceea ce înseamnă că nu va mai exista vacanța intersemestrială de până acum.

Libere de sărbători

Cât pentru angajați, nu sunt prevăzute zile libere legale de sărbători, pentru că, de exemplu, Crăciunul, ambele zile și Revelionul pică în zile de weekend. Astfel, niciuna dintre sărbători nu le aduce un avantaj bugetarilor.

În plus, 31 decembrie este considerată zi lucrătoare, iar în 2021 pică într-o zi de vineri. 1 ianuarie 2022 și 2 ianuarie 2022, zile libere legale, pică sâmbăta și duminica, ceea ce înseamnă că nici de această dată nu se poate vorbi despre o minivacanță. Astfel, românii se vor întoarce la muncă pe 3 ianuarie 2022.